Prskalice

Ne razumem ovo bas ,sto bi prekidao dotok ciste vode u pumpu iz rezervoara za pranje prskalice.Ona treba da vuce stalno cistu vodu dok se ispira,tako bar ja radim,po meni je tako brze i efikasnije.

@sinisa1979

Ne bih se baš složio. Iz dodatnog rezervoara čista voda ulazi u pumpu, u početku zaostala hemija u pumpi ode u glavni rezervoar i na dizne, ali rezervoar otvoriš da sadržaj iz njega ide napolje a iz dizni svakako ode napolje. Poenta je da pumpa dalje uzima vodu samo iz dodatnog rezervoara sa čistom vodom, a ne iz glavnog rezervoara (zagađenu). I onda dalje samo čista voda ide kroz sistem, prljavu je izgurala na dizne a iz glavnog rezervoara je iscurila napolje, ali to nije ni bitno jer vodu u toku pranja uzimaš samo iz dodatnog rezervoara (preko nekog trokrakog ventila) a ne iz glavnog. Znači nema puštanja iz dodatnog u glavni, već se pre pumpe trokrakim ventilom ulaz pumpe preusmeri na dodatni rezervoar.

Što se tiče ugradnje dodatnog rezervoara na moju prskalicu, planirao sam to, čak sam kupio trokraki ventil, ali onda i dalje imam malu prskalicu sa 8m fiksnim granama i malim rezervoarom, pa mi je entuzijazam za to malo popustio. Više sam za to da kad budem mogao kupim odmah kompletno rešenje (fabrički upakovano) kakvo želim.

Ja prvo ispraznim na slavinu ostatak iz rezervoara,sipam 100L vode,dok sipam sve vreme radi mesac,to opet ispustim kroz slavinu i ponovim postumak,u drugoj turi vec izlazi bistra voda,posle toga naspem jos 150-200L i proteram kroz grane.

Nazad
Vrh