Prskalice

A original mora jer je neki specijalan materijal koji samo agromehanika ima ?.Ni ta opruga ne mora original zbog cega ?,bilo koja slicne tvrdoce ce raditi isti posao,pa i ako se stavi sraf sa duzim navojem moze bilo kakva opruga skoro jer je nastelujes ti na potrebnu tvrdocu preko navoja.

Kolege primetim danas u prskanju kada nivo u prskalici padne na ispod 100 l pritisak padne za nekih 0,3 do 0,5 bara, sta proveritii zbog cega padne

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Napravi se vir nad otvorom u glavnom buretu pa uz vodu pumpa dobija i vazduh. Rešenje problema je mali šeširić iznad otvora u buretu. Naravno, sve ovo važi samo za prskalice koje imaju relativno ravno dno bureta, a one prskalice gde je izlaz iz bureta smešten u svojevrsnom "bunaru" nemaju taj problem.

Napravi se vir nad otvorom u glavnom buretu pa uz vodu pumpa dobija i vazduh. Rešenje problema je mali šeširić iznad otvora u buretu. Naravno, sve ovo važi samo za prskalice koje imaju relativno ravno dno bureta, a one prskalice gde je izlaz iz bureta smešten u svojevrsnom "bunaru" nemaju taj problem.
I ja imam taj problem. Kako izgleda taj šeširić?

Pumpa nemože da troši ulje, gde da ode ?
Ili pomeša vodu u ulje kada pukne membrana, ili izcuri kroz semering, dalje nema gde.
Jedino može pasti nivo na merici tako što ulje na toj troklipnoj pumpi uđe i u gornji deo pumpe, u kojem se pri normalnom sipanju ulja zadrži vazduh, tako da treba samo malko dosuti do oznake. To se desi kod nove ili rasklapane pumpe posle prvog dana rada.

Pre par godina sam pitao za obične grane i bile su oko 1500-1600 evra ako se ne varam. Hidro su duplo više sigurno.... Aj kad saznaš, napiši ovde koliko koštaju. I mene zanima.

Skuplje grane od prskalice ....jel toliki problem prosiriti postojece grane ?.Ja da imam veci traktor na mojoj prskalici bi prosirio sa 12 na 24m bez ikakvih razmisljanja.Ionako prskalica sasijski je namenjena za do 36m.

Nisam siguran da li uopšte postoje hidro grane od 15m za vučenu prskalicu od 1.500l.
Nešto mi se mota kroz glavu da je član @diesel d-60 pisao o tome, ima takvu prskalicu i nije mogla ta varijanta već isključivo MRX grane.

Arkadije, neke grane možeš proširiti malo, ali duplo neće da može. Tu se potpuno menja oblik-kostur grana.... Kupio sam Hardi grane od 12m vrlo povoljno sa namerom da ih proširim na 15. Međutim te grane su bile 10m a neko ih već proširio na 12, i to je još i bilo ok. Ali kad sam ih ja proširio na 15 nastali su problemi. Više ne mogu biti fiksna, moraju kopirati teren, pa sam to pravio. Pucaju ušice krajnjih sekcija, savijaju i uvijaju se srednje sekcije, pa sam i to pojačavao... Samo je ona srednja ok. Tako da moraš se namučiti sa pojačavanjem grana i opet nije to to, pa onda kao i ja moraš praviti iznova jer jednostavno vidiš da su grane slabe... Razmišljam da napravim nova krila MRX ali kad već pravim možda bi bilo bolje napraviti hidro....
@Matić u pravu si, postoje, ali ih ne stavljaju na 1500.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh