Prskalice

Hoce samo da zaliva , nece da pije.

Današnji teren...
izaume.jpg

Za 600 l prskalicu je više bitno da li traktor može da je nosi a što se tiče snage može i ferguson da je pokreće a za nošenje mu je malo teška.Traktori od 60 ks su dovoljni za tu prskalicu uz dobar hidraulik.

Godinama imam Agromehnikinu prskalicu od 660 litara i nosim je sa 539 bez problema po ravnim njivama. Kad njiva nije ravna ne napunim prskalicu. Prve godine su mi stradale zadnje gume pa sam umesto 11,2 kupio.12,4 28.

Zna li neko jel moguće ovaj deo kupiti posebno tj. je l ga ima u prodaji?
U pitanju je sifon što ide ispod rezervoara na koji se kači crevo od pumpe. Navoj kojim se učvršćava sa elementom koji izlazi iz rezervoara je ispucao i stalno curi tečnost pa bih hteo da ga promenim. Vidi se na slici da sam neku žicu namotao okolo da malo skupi pošto tako usku šelnu nemam. Namazao sam i malo lepka al ipak to nije to. On stoji baš u tom položaju u kojem je slikan. Od dole dođe čaša sa filterom koja se navrće. Prskalice je rau (titov vrbas) 440
http://www.dodaj.rs/f/1z/6h/1wixGSMq/photo0036.jpg

Ne verujem da se Zoran šalio.Mišljenja sam da kod njih ima onih Vojačkih i sličnih prskalica iz male privrede koje se prodaju pod Agromehanika.Ako grešim slobodno me ispravite.

Nazad
Vrh