Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Možda komšija ima jaču pumpu pa uspeva da održi pritisak.Taj sesir se kod mene raspao i crevo iznad napuklo pre 7-8 godina i to jos radi,cak sam mislio da skinem taj sesir jer kod komsije to nema,samo crevo ubodeno do dna bureta i to tako radi bez problema.
Regulator za pritisak je otvoren do kraja i kad se zatvara pritisak se nista ne menja,leva i desna strana rade kao i pretakanje(mesanje).
Šta ti fali samo napuni dan ranije da se voda ugreje.Sve je to lepo sto napisaste,ali,kako zamisljate da stojim pored atomizera dok je ukljucen kardan,nije to prskalica pa moze da se zagleda i gleda sta se desava.Ovde u sekundi ostajem okupan ako se ne krecem sa traktorom barem 3 pomocnom sa gasom na 1400 obrtaja a tad mogu da podesavam i gledam,nista.
Kod mene nema ta dizna ali je ta truba ista,nikad nije bilo te dizne od kad je kupljen nov,barem to znam i zapazio sam veoma dobro a i kod komsije je tako.
Posteno gledano,jeste moj atomizer ali veceg groba u zivotu nisam video,to se kvari sacuvaj boze,progutao je delova,membrana,creva,propelera,remenica strasno.Gledacu da ga prodam i kupim slovenacki kao sto bog zapoveda.
Imam agromeh. 660lit prskalicu (tj.700l bez problema),dizne id11004.Pa bi molio za savet koje dizne da stavim da bi mogao komotno da oprskam sa jednim punjenjem 7j=4ha.Nasao sam na sajtu lechler da trojke dizne izbace 168l/ha pri 6km/h na 1,5bar to bi mi bilo taman(i da li je to dovoljno vode po ha).Ove dizne cetvorke sto ja imam bas i nesto ne funkcionisu najbolje na 1,5bar.Pa bi zamolio da mi neko pomogne oko ovoga,ko zna kako rade ove trojke na 1,5bar
Ovako nesto nisam cuo na predavanjima.Дизне одређују (поред количине избачене течности) униформност течности, покривеност третиране површине и величину капи (код дизне 2 су дупло мање капи него код дизне 4, па је и заношење израженије). На дизни постоји ознака 11004, где је 110 угао избацивања млаза, а 04 значи: 0,4 US galon (3,78 лит) на 40 psi (2,8 bara). Препорука већине произвођача је да дизне не треба користити испод 2 бара и изнад 4 бара, јер се тада мењају физичке особине млаза (капи), повећава заношење, брже троше дизне ... Променом притиска се може повећати проток, али та промена је квадратна (да би се проток повећао два пута, притисак треба да се повећа четири пута). Количина избачене течности директно зависи од брзине кретања.
Потребна количина течности зависи од третиране површине и концентрације средства које се наноси на њу. За то треба тражити савет од заштитара.