Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pomagajte drugovi ocu da se ubijem.....Da ne trazim sad temu o atomizerima mogu i ovde da iznesem svoj problem sa pumpom i pritiskom jer je to isto i na prskalici.Atomizer Morava 330 1997 god.Do sada gde sam trosio standardno puno bure 330 litara sad trosim oko 150 litara.Pritisak je vidljivo manji,celu pumpu(moravina) raskopao,promenuo membrane sa strane i vazdusnu membranu,sve dizne ispravne i redovno se ciste.Regulator za pritisak je otvoren do kraja i kad se zatvara pritisak se nista ne menja,leva i desna strana rade kao i pretakanje(mesanje).Sta je tu kvar?Smucilo mi se vise da ga zakacujem za traktor i svaki put isprobavam,a treba mi zbog prskanja voca pa se mucim sad kad prskam,jer dobro ne poprskam kad potrosim duplo manje vode.
Malo pre mi je i jedan drugar rekao da proverim mesac,tacno mozda propusta kroz mesac nazad u bure pa nema dovoljan pritisak na dizne.Razmisljam cak da napravim sam ovaj razdelni ventil od loptastih slavina za vodovod,stelovanje pritiska mi i netreba,to je i ovako potrebno da je otvoreno na pun protok.Sad je ovaj plasticni kao italijanski koji i nije nekog dugog veka.
Najverovatnije dizna na kraju mesaca. Na Moravi je od nekog bezveze materijala, i hemija je pojede, i rupa se jako uveca, i tu gubi pritisak...Pomagajte drugovi ocu da se ubijem.....Da ne trazim sad temu o atomizerima mogu i ovde da iznesem svoj problem sa pumpom i pritiskom jer je to isto i na prskalici.Atomizer Morava 330 1997 god.Do sada gde sam trosio standardno puno bure 330 litara sad trosim oko 150 litara.Pritisak je vidljivo manji,celu pumpu(moravina) raskopao,promenuo membrane sa strane i vazdusnu membranu,sve dizne ispravne i redovno se ciste.Regulator za pritisak je otvoren do kraja i kad se zatvara pritisak se nista ne menja,leva i desna strana rade kao i pretakanje(mesanje).Sta je tu kvar?Smucilo mi se vise da ga zakacujem za traktor i svaki put isprobavam,a treba mi zbog prskanja voca pa se mucim sad kad prskam,jer dobro ne poprskam kad potrosim duplo manje vode.
Ako mešač ima svoj ventil, slobodno ga zatvori i onda vidi da li će skočiti pritisak. Tako ćeš ustanoviti da li je kvar do mešača (a i ja sumnjam na njega). A zatvaranjem mešača ne može pumpa da nepravi haos jer se deo vode koji ne ode na dizne, preko povrata vode (prelivni vod) odvodi nazad u rezervoar. Treba praviti razliku između mešača i tog prelivnog voda, da se taj prelivni vod zatvori, onda bi pumpa mogla da rastera nešto u sistemu, bez obzira na uključenost ili isključenost mešača. Ovo je princip kod agromehanikinog regulatora, ali bi trebao da važi i kod morave, ali se ipak ograđujem jer nisam nikad video moravin regulator.
@markokurjega
najdeblje crevo, levo na slici
@mirko 015
Sad sam se setio, ja sam imao original membrane KOMET-ove na prskalici, i pametan se ja setim da ih zamenim novim...Prskalica radila extra, i posle 10ak kj poceo da pada pritisak...Lupao glavu neko vreme, i resio da vratim stare KOMET-ove original membrane... Prskalica se vratila u normalu, i odradila jos par godina. Sta se desilo??? Nove membrane (mala privreda) su bile toliko loseg kvaliteta, da su se brzo isteglile, i nisu mogle da postignu zadati pritisak....
Debelo crevo je povratni vod, zuto crevo je mesac...na debelom crnom crevu nema nista i samo je uslo u bure 10cm,a zuto crevo ide na dno bureta i ima sesir na njemu.