Prskalice

Koje bi kapice odgovarale za poljsku prskalicu biardzki da bi mogle da se stavu arag dizne TFA 03 posto mi originalne arag kapice ne ogovaraju vece su nego moje

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Bok, koje ulje sipati u agromehanika pumpu 105l, na pločici piše hipenol 90 a unutra je bilo rjeđe kao motorno dali staviti devedeseteku ili 15w40 ?

Sae 30 ide u mojoj pumpi,Bertolini 3 klipa ,a sve je to isti djavo ,moja pumpa je bese 110 L ,tako nesto ...

Bilo koje ulje da sipas neces pogresiti. Tu niti ima sagorevanja niti ima temperature. Bilo koje hipoidno ulje ce biti sasvim ok, a da nije 140 8-) . Naravno da sto je kvalitetnije bolje ce cuvati pumpu. Moze i motorno ulje da se sipa i oped nece biti problema. Preporuka jeste neko monogrado ulje zato sto jednostavno nema potrebe za boljim, a praskalica svakako ne radi zimi, tako da sipaj sta nadjes.

15w40 motorno je bese nesto kao sae 30 gustine,sae 40 je gusce ako se ne varam.E sad jel bolje to motorno ili npr sae 30 ,nzm,vise aditiva ima u 15w40 ulju,ali opet ta pumpa nema unutrasnje sagorevanje pa da je to tako bitno,niti se ona greje kao motor.

Ja sam kupio prskalicu pre 13 ili 14 god.Agrometal 660 l,pumpa 105 litara,.Ja ulje nit sam menjao nit sam dosuo,ulje kao da je juče nasuto,čista,žuta.A prskam relativno puno

Tako sam i ja mislio da je čisto žuto dok ju nisam otvorio zbog zamjene membrana a unutra crno ulje a u posudi žuto

Negde na pločici AR pumpi piše 20w-40 a negde 30 pa ti sad znaj.... U principu ređe ulje bolje podmazuje. A ja lično bih sipao ulje za menjač, hidrauliku, i mokre kočnice 10w-30. To ulje je namenjeno za podmazivanje a ne škodi gumicama sigurno.

Sad kad smo vec kod pumpi i ulja.
Da li postoji neka pumpa koja ima cep na dnu kroz koji bi se ispustilo ulje, ili bas sve ide naglavacke?

Kod mene na vucenoj JD prskalici je AR pumpa i ima crevo za ispustanje ulja.I po katalogu neide motorno JD ulje nego pise SAE 30.

Nazad
Vrh