Prskalice

Koliko se sećam priče, može da radi sa 2 ventila tako što bi se oba upalila u isto vreme. Jedan bi zatvorio protok ka krilu a u isto vreme bi drugi otvorio bajpas ka povratu. Ali opet ima ali. Na povratu bi trebalo dodati prigušni ventil kako bi se izregulisao protok povrata kako bi pritisak u ostalim sekcijama bio nepromenjen.
Ili još bolje ako postoji naizmenični ventil onda ne bi trebalo 2 komada, ali bi opet trebao prigušni na povratu.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Pa bitno je. Ti ih pronađi pa ćemo mi reci kako može i šta može. Ovako može samo da se teoretiše.

Pretpostavio sam da su u pitanju ti za veš mašinu... Ja sam njih ubacio (NO koji su otvoreni, a kad dobiju napon zatvore) ali prilikom gašenja pritisak skače, zavisno koliko sekcija zatvoriš. Može se ublažiti ukoliko se preklopini prekidači za paljenje/gašenje sekcija ostavi na sredini, i tada deo ide na sekcije, deo na povrat, pa i kad ugasis neku sekciju, pritisak ostaje isti, jedino ako ostane samo jedna uključena, tada se poveća za oko 1bar cini mi se. Ali u ovom slučaju, mada zavisi i od pumpe, ne može se prskati sa većom količinom vode, jer ne može da održi pritisak. Mada ja prskam sa manjom količinom i išlo je ok, ali ventili su stradali nakon 2 godine.
Bolja solucija je ubaciti 2 ventila po vodu, jedan NO, drugi NC, i tad kad otvori prskanje, zatvara povrat, ali šta znam, nisu ti ventili dugog veka. Najbolja solucija staviti originalne vetnile.
Ludost je dati za taj ventil 2000din, a nisu dugotrajni, na AliExpress su oko 500din

Ti ventili nisu za to. Kao prvo to su za čistu vodu. Znači da je upitan rok trajanja. I ja se slažem da je bolje uzeti original ventil. Komad je 160 evra. Ima i povrat i sve. Lako se ubacuje umesto ručnog ventila.

Treba da namestim prednji rezervoar sa pumpom na prednji kardan traktora ( 1000 ob/min)
Da li neko zna gde mogu da nadjem reduktor obrtaja kako ne bih prekoracio max 540ob/min na pumpi prskalice. Nasao sam multiplikator kao ovaj sa linka ali ne i reduktor. https://www.google.com/search?q=red...glVQHWVi14M&vssid=_faLlZ6mhBqCxwPAPibewiAg_43

Ili negde gde mogu da nabavim kardanske remenice u Srbiji pa da smanjim obrtaje na taj nacin.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Ima li da se kupi novo bure za ovu staru moravu? I kakav tu poklopac ide ako moze neki link?
8f6dfd1138b4eea8e0faa7775d09fea8.jpg

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока

Pozdrav!
Treba mi pomoc kupio sam prskalicu Badili sa arag racunarom i senzorom merenje brzine.
U pitanju je traktor Yto 1024 sa kojim bi radio sa prskalicom pa me interesuje gde da postavim senzor ima neko slican traktor da mi pomogne kako je resio senzor gde ga stavio. Hvala!

Nazad
Vrh