Prskalice

Gde u Temerinu,možda neko od kolega zna naziv firme!
Kratak mi kardan,pa bi da ga produžim,a ima neke bezvezne mere.Moram iskoristiti krajeve,jer je izlaz na prskalici isto van standarda i sistema osiguravanja.

Poslednja izmena:
Prethodni vlasnik moje prskalice je iskoristio spoljašnju gumu od 15coli, takoreći napravio je podlošku od gume zbog manjeg usipnog sita. Tako i ti možeš napraviti podlošku ili od pocinkovanog lima ili od gume ako nema odgovarajuće veličine sita.

Ili tako,ili ako je malo veće da obrusim rub sita.Zavisi koliko je veće i koliko bi moglo da se skine,a da ima na čemu da stoji.
Otvor je ravan,nema unutra sužavanje,kao sto ima Rau,gde upadne sito.
Mora ležati na obodu otvora.

Poslednja izmena:
Tako i na mojoj leži na otvoru ali mi je poklopac bukvalno poklopac, nema navoj nego se zatvara principom slično kao vojni kanister...
Eventualno da sam napraviš sve. Ima na kp sita razne krupnoće.

Ne vidim nigde temu u vezi obuke za korišćenje prskalice i hemije.Dali ste predali zahtev?Ja juče uplatio taksu i predao zahtev u poljoprivrednoj stanici.

Nova pravila novi problemi, tražimo povoljan vjetar, pa sad da tražimo i komšije. Doduše prošle godine sam vidio štetu na djetelini što komšije nisu radili po propisu, a i ja tražim od komšija da paze da vjetar ne duva prema plastenicima.

Ne vidim nigde temu u vezi obuke za korišćenje prskalice i hemije.Dali ste predali zahtev?Ja juče uplatio taksu i predao zahtev u poljoprivrednoj stanici.
Ja idem u ponedeljak pa cu saznati vise o tome, koliko sam razumeo jos ove godine bez sertifikata moguca kupovina hemije, od sledeće toga nema, moras imati sertifikat

Ja idem u ponedeljak pa cu saznati vise o tome, koliko sam razumeo jos ove godine bez sertifikata moguca kupovina hemije, od sledeće toga nema, moras imati sertifikat
Eto opet crnog tržišta hemije....😂
Kao u dobra stara vremena, po pijacama i Vašarima....😂
Šta ti je ovo u flaši od CocaCole, a, to, to ti je Total...😂
I pošto ti je litra ? 😂

Vi kao da ste u EU, kakav sertifikat, u BiH se kupuje sve i svašta, zabranjene hemije ima koliko hoćeš.

Da je sve skupo jeste, ratarstvo je čini mi se postalo neisplativo, cijene našeg proizvoda zavise od svjetskog tržišta, ovo što država pomaže podsticajima nemože baš puno pomoći. Vidim većina ljudi u mom selu je dosta napredovala zadnjih desetak godina ali to je isključivo proizvodnja mlijeka. Neki usput rade u arediji i ratarstvo ali tu je već 2 g mrka kapa, ako i ova godina omane sledi napuštanje arendije.

Nazad
Vrh