Prskalice

cicimoric Koje su dimenzije guma na prskalici prikazanoj na slici

user-online.png

Ja sam u julu prihranjivao moju soju sa fergom i nošenom 440 l a soja bila tolika da se ni traktor nije video a kamili farovi.

Kakva su ti iskustva? Ja sam kupio proslo leto i samo sam prskao strnjike totalom. Moja su krila mehanicka od 15m.

Naravno da svako ima neku svoju teoriju i tu se nikada ne trebamesati.
Ja bih uvek pre uzeo nosenu prskalicu kad pricamo o prskalicama do 1200 l nego vucenu od 1500 l. I pre bi radio sa jednim traktorom sto vise operacija i pravio sto vise sati nego sa dva, tri te sate.
Moja neka teorija je da su vucene prskalice za ljude koji rade stotine jutara i imaju realnu potrebu za tim.
Oped kazem svako ima svoju teoriju i tu se ne treba mesati.
Ono sto ja znam je da sam sa malom od 440 l godisnje stigao da oprskam 250-300 jutara. Bilo je na knap, ali za nuzdu je islo.

Cici Moric prska po 2000 kj godisnje,njemu i te kako treba to sto ima.

- - - - - - - - - -

Ja prskam od 700 do 900 jutara sa Agm 600l 12m,stizem za sad sve da uradim,mada da je od 800l bilo bi super.

I ja planiram umesto Rau 440/10 da uzmem AGS 400EN/12MRX veliki rezervoar mi netreba jer vodu imam iz kanale svugde, i mogu raditi sa malim traktorom IMT549. Imao sam priliku raditi sa vučenom od 1100/15 isto sa 549 bolje sam napredovao jeste, ali za moje potrebe ne bi uzeo vučenu.

I koliko je europejskih dukata ta od 400litri?

p.s.

to je ovakav rezervoar sa 12m granama?

201-ags_mrx_9-8f6bb102e01e8a4d.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh