Prskalice

Evo cimne sam se ja "zakitio",mada dosad nikad nisam video ovu pumpu.

Da li neko zna gde se kontroliše i dosipa ulje u ovu pumpu(Bata Konjevići)?
5a32f9f978c8f557f6e61cf680bf5124.jpg

Cestitam na izboru, ista kao moja samo sto sam ja uzeo ispirac u situ a ne mikser (koliko je kostao?) i dva seta injektorskih dizni IDKT, i IDK. Da te dugo sluzi i zaradi vecu. :ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Hvala druže. pa ja sa uzeo mikser videćemo kako će se pokazati kad probamo. Inače doblata za mher posudu je bila 330 evradi. Ja sam za sada uzeo IDK 120 - 03 dizne, videćemo kako će se ponašati, a dizne je uvek lako dokupiti.

Neka je sa srecom. Koliko je ukupna tezina pune prskalice? Kako je 560 nosi? Jel ima vanjske cilindre?

Takvu Agromehanikinu, vucenu od 2500 l sam kupio pre dve godine, identicne grane. Ne zelim da nikoga baksuziram, ali posle dve godine prskanja nekih 150 kj grane su se raspale. Tockici za podizanje rampe - popucali klinovi koji ih drze, klinovi na kojima se otvara grana popucali, otpala mi grana na njivi,cilindar za pozizanje grane se stalno odvija, tripleks dizne ne dihtuju dobro kad se zatvore, pri zatvaranju iz kabine, i dalje curkaju dizne sve dok se pumpa ne iskljuci, sve skupa katastrofa. Napominjem da na njivu koja je 8km od sela, praznu prskalicu teram skoro sat vremena da bih je sacuvao!
Nikad goru stvar (NOVU) nisam kupio, na zalost!

Vučena i nošena prskalica su veoma različite. Kod mene svi govore da vučene vuku prazne na njivu pa tamo sipaju vodu, baš i razloga koji je @sorin pisao, da bi sačuvali prskalicu.

@frenki
Jel može 560 da je nosi kad napinis pino bure?

Moja ags600en,prska 10.u sezonu,te rolne na granama ostrugali od pune plastike,ojačavali varove na bolcnama,a lome se zato što fabrički ima lufta svukud,kad se podbace platne ispod valjaka plastičnih,nema problema!

Zar je moguce da se Agromehanika kvari,pa jos i popravlja nakon kupovine nove,zar to nije trebala biti odlicna prskalica ?,kao sto su je mnogi clanovi ovog foruma hvalili do neba :D.

Ova sad nema valjke vec ravne klizace, sa tegovima da. Moje je misljenje da se lomi najvise zbog atarskih puteva, kad prskas njivom ravna ko pista tamo nista ne strada. Na svu srecu nasi putevi su izuzetno ravni.

Nazad
Vrh