Prskalice

Slika će ti sve reći....:ppozdrav:

fotografija0056.jpg
[/IMG]
A na drugoj strani ide isto tako ili obrnuto?

picture-222.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Kupio sam moravinu pumpu od 440L. kometina je pumpa kao sto se vidi samo nevidim nigde nacin da ispustim ulje i jedino da je skinem i okrenem na ovaj vijak da ispustim i isperem. Dal ko zna koliko ulja ide u nju jer tu ni meraca nikakvog nema

Mislim da ako prskate na 70 cm dizne treba rasiriti da budu tacno iznad reda a ako je sejano na 50 onda ih treba skupiti i dodati toliko vise dizni da bi popunile celu granu od prskalice.Naravno posle prskanja u tank sipati kalijev sapun,odmašćivač,tečni sapun,omekšivač i naravno AĆE za što bolje izbeljivanje i dezinfekciju tanka.Takodje sve to dobro iznutra izribati četkicom za zube.
Ovde se pise samo da bi se nešto pisalo ili se meni samo čini?

Prskate normalno, nebitno, brojis vrste iz traktora, nema veze i ako nije u trag od sejalice, teras po vrsti a ne po tragu sejalice.

Mislim da ako prskate na 70 cm dizne treba rasiriti da budu tacno iznad reda a ako je sejano na 50 onda ih treba skupiti i dodati toliko vise dizni da bi popunile celu granu od prskalice.Naravno posle prskanja u tank sipati kalijev sapun,odmašćivač,tečni sapun,omekšivač i naravno AĆE za što bolje izbeljivanje i dezinfekciju tanka.Takodje sve to dobro iznutra izribati četkicom za zube.
Ovde se pise samo da bi se nešto pisalo ili se meni samo čini?
Ne sipam ništa u tank sem hemije zato je i namenjen ne perem je u njemu veš da mu treba sapun omekšivač i aće

Ja i ne brojim vrste,zastanem sekundu-dve na kraju kad dodjem do uvratina i tako vidim dokle sam stigao (prskalica oznaci) i vidim gde treba da udjem u neprskano.To mi je jednostavnije od brojanja vrsta.Drugo prskanje(ako do njega dodje) je tek jednostavno,jer su tu i dalje tragovi traktora od prvog prskanja :ppozdrav:

To sto vi hocete je tesko izvodljivo. Ja ne gledam to uopste znam koliki mi je zahvat prskalice i tako racunam. 10m grane - prskam 20 redi na 50cm a 14 redi na 70cm. Ne pratim sejalicu vec razbrojavam redove.
Za 6x50cm ti je zgodno 9m ili 15m ako ces tako. Za 4x70cm je tesko upasovati jer ti je zahvat sejalice 2.8m. Pa imas 8.4m ili 14m.

A na drugoj strani ide isto tako ili obrnuto?

Rašo isto je i sa druge strane. Ventili se NE MOGU kontra montirati jer odlivci kućišta i gornjeg i donjeg su tako odliveni da konus ventila ulazi samo u gornje kućište a ravan deo ventila leže na donje kućište. Da imam sliku rastavljene bilo bi ti jasnije al opet tvrdim ne možeš pogrešiti osim ako si "totalno operisan" od mehanike ! :osmeh::ppozdrav:

Nazad
Vrh