Prskalice

Meni je za 5-6 godina ok,imam je na prskalici od 440 lit i krilima od 10m,mislim da je sasvim dovoljna ,radi rasterećeno bez čukanja,nema nikakvih podmazivanja i održavanja (osim naravno kontrole ulja u čantrici)mada do sada nisam dosuo ni kap:ppozdrav:

Evo i ja da se pohvalim, juce se i ja ponovio. Danas odmah isla u probu, prvi utisci su odlicni, prezadovoljan sam sa radom prskalice :osmeh:

20150424114114.jpg

20150424114138.jpg

20150424114100.jpg

Zna li ko gde moze da se nadje beli poklopac za moravin atomizer 340 l ,na zavrtanje.Precnik 30 cm.Napisao sam beli,zato sto su sad od novih mahom crni,a taj mi ne odgovara.Sve sam radnje obisao,gde bi mozda moglo da se kupi i nema nigde u mom kraju.

Gde u Ns i okolini ima da se kupi crevo za prskalicu za povlacenje vode... Za manju preskalicu 440 litara... I koje je odprilike cena duznog metra.. Hvala

Pa jedan treba sa oprugom da udje u onu rupu a drugi da je opruga napolje. Gde je protok vode kako koji stoji, gornji i donji? Valjda sam dobro objasnio...

Na redove od 70cm prskam sa granama od 8m i 12 redi a za redove od 50cm imam drugu rođakovu prskalicu koja ima 10m grane,ali ne znam koliko ona prska redova,jer nisam sa njom nikad radio i drugi traktor kome su zadnji točkovi na 150 a prednji na 145.Mislim da mi je rekao da kada bi hteo da od grane 8m prskam na 50cm treba dodati još po jednu diznu na krajeve i onda bi imao kombinaciju da ulazim u mašinu kad prskam(na 50cm sa petorednom sejalicom).Moram još pitati jer ni meni nisu baš najasnije te kombinacije.

Poslednja izmena:
Ima veze samo u poklapanju prohoda (inace je potpuno svejedno da li je na 25, 50 ili 70), idealno bi bilo da poslednja mlaznica na grani prska izmedju redova a da u narednom prohodu mogu da uklopim prskanje sa prohodom sejalice, ne znam da li me razumes, radoslav78z je rekao da ima grane 8m koje prskaju 12 redova, kada odradi prvi u narednom prohodu ce mu tragovi taktora pri prskanju poklopiti sa tragovima sejanja iz 5 kruga. Mene je zanimalo da li neko iz iskustva zna koja duzina grana bi uz male izmene (skracivanje grane za koju mlaznicu) moci da odradi posao i u redovima sejanim na 70 cetvorednom sejalicom i na 50 petorednom. Ovo je malo perfekcionizam ali sami znate da se ponekad desi da sejalica pobegne malo levo ili desno tako da pravilnim uklapanjem prohoda moze da se izbegne da neke kulture koje su osetljive poput soje budu duplirane hemijom na nekim delovima njive. Nadam se da sam uspeo da objasnim.

Ja imam mehaniku sa 8 metera grane i nakon prohoda odbijam 10 redova i ulazim.Prije sam odmicao 8 ali se tad 3 reda preklapaju.Ovako kad idem jedna strana pokriva 5 redova i u idućem prolazu sastavlja.

Nazad
Vrh