Prskalice

I za to leka ima:

638836b7d938a1806b0e213e53204da4.jpg

Lechlerova aplikacija

Gogi

Da li se i i na koji nacin moze proverit ispravnost manometra tj.sata za pritisak,nemogu da verujem da mi je manometar otkazao pa ne bi da kupujem bezveze novi,prskalica normalno radi tj.ima dobar pritisak?

Da li se i i na koji nacin moze proverit ispravnost manometra tj.sata za pritisak,nemogu da verujem da mi je manometar otkazao pa ne bi da kupujem bezveze novi,prskalica normalno radi tj.ima dobar pritisak?

Ako imas neku novu diznu od poznatog proizvođača, onda možeš da podesiš pritisak na recimo 3 bara i da podmeriš koliko vode izađe za jedan minut. Kod svakog proizvođača imaš tabele koje pokazuju koliko neka dizna izbaci vode za jedan minut pri nekom određenom pritisku.
Ako se podaci slažu onda je manometar ispravan.

Nisam dobro pojasnio,kod mene manometar ne reaguje nikako,kazaljka se ne pomera uopste a prskalica(agromehanika) ima pritisak.prskalica je relativno malo radila da ne kazem skoro nova (3 god.) manometari izgleda ok ima nekakve tecnosti unutra koja se vidi kroz staklo ali to je normalno tako od prvog dana.Da li postoji nacin da proverim ispravnost tog manometra ili da trazim uzrok u mozda nekom kvaru na prskalici?

Prvo proveri prigušnicu u manometru da se nije začepila. To ti je onaj mali vijak (sa jako malom rupicom u sebi) koji je u onom delu gde je glavni navoj. Ta mala rupica ne sme biti začepljena. Ako je ta rupica prohodna onda stavi drugi manometar (pozajmi od nekog ako nemaš ti) pa onda vidi šta se dešava. Ako taj drugi pokazuje pritisak onda tvoj slobodno zafrljači u staro gvožđe i kupi drugi manometar.

Ma nema niko bas volje da skida svoj manometar,nesto nisam primetio da ima taj drugi mali vijak sa rupicom a kao gledao sam,bas cu sutra pogledat malo bolje.

Prvo proveri prigušnicu u manometru da se nije začepila. To ti je onaj mali vijak (sa jako malom rupicom u sebi) koji je u onom delu gde je glavni navoj. Ta mala rupica ne sme biti začepljena. Ako je ta rupica prohodna onda stavi drugi manometar (pozajmi od nekog ako nemaš ti) pa onda vidi šta se dešava. Ako taj drugi pokazuje pritisak onda tvoj slobodno zafrljači u staro gvožđe i kupi drugi manometar.

Nema kod mene tog malog vijka,ima rupica to sam video ali nemoguce je to odvrnuti jer ne postoji taj famozni mali vijak,manometar je original agromehanika,ima sa zadnje strane neka dva srafa koje s se ne usudjujem odvrnuti dok ne cujem necije iskustvo

Dal netko zna web stranicu di ima dizni za kupiti i da imaju cijene nebitno je koja stranica, samo da su dizne povoljne?

Са данашњег тестирања прскалица у нашем селу.
У питању је била акција бесплатне провере техничке исправности прскалице од стране људи са пољо-факултета у сарадњи са сеоском задругом.
Корисно.
img20150324105419.jpg

Провера дизни:
img20150324105604.jpg

img20150324121000.jpg

Провера пумпе:
img20150324111741.jpg

Уређај за проверу исправности манометра:
img20150324120946.jpg

Kod mene u kraju kada bi testirali, ne bi prošlo 5 prskalica u celoj opštini. Niko nema dobre dizne, već svi imaju dizne od male privrede. Što se proizvođača prskalica tiče zastupljene su stare agromehanikine(30+ godina) i moravine, a od novih one iz Vojke.

Danas mi stigla prskalice 450 litra 8 metra stapovi, ali bez kardana, zna li neko cenu kardana?? Prskalica je ratarska Bata Cacak sutra slike...

Nazad
Vrh