Poslednja izmena od urednika:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
tvrdiš da je tako dobra a jedva si je naštelovaoi mi to nije odgovaralo jer sam je jedva uspeo da naštelujem pa ne bih da je opet naštelujem istu!!!
tvrdiš da je tako dobra a jedva si je naštelovao
Ajde,meni se desi da u toku dana radim na tri programa,a ne da nasleđujemo naštelovanoPrvi put u životu sam naštelovao prskalicu ja sam od pokojnog oca dobio naštelovanu prskalicu koja i dan danas prska kako treba i može još da ide a imam druga koji je uzeo posle mene prskalicu istu kao moju on ju je dok si trepnuo očima naštelovao ali se on jako dobro razume u mehanizaciju ja se baš i ne razumem najbolje!!!
pod ulovom da znaš brzinu kretanja i da je ono konstatno jednakoKad se pogleda tablica vrlo lako se nasteluje prskalica u bilo kom momentu.
Jednom čoveku je moj deda naštelovao plug i on izbrojao broj loza na toplinku,godinama mu to bila meraAjde,meni se desi da u toku dana radim na tri programa,a ne da nasleđujemo naštelovano
Gevikt ili bajlag neki jak i tezak!!Pisao sam već pre nekoliko dana da moja prskalica nema fiksiranu mlaznicu mešača za dno prskalice, već da slobodno visi na fleksibilnom crevu i tokom rada prska na sve moguće strane. To samo po sebi nije problem osim kad u prskalici ostane malo vode, i kad mlaz iz mešača udari u otvor rezervoara gde ističe voda u pumpu, on tad bućka vodu i ubacuje vazduh u nju, te dolazi do malog pada pritiska. Taj problem sam mislio da rešim fiksiranjem mlaznice mešača za dno rezervoara tako da ne može da se desi da mlaz bije u otvor za isticanje. Kod Agromehanike 440l je to rešeno tako što je rezervoar na dnu probušen kako bi se uvukla neka šelnica koja onda drži mlaznicu mešača. Naravno, to je sve dobro zadihtovano i nema curenja.
Ja sam tražio po vašarima i nisam uspeo da nađem tu originalnu šelnicu (nisam zvao da pitam Vrbas i Bački Jarak gde su zastupnici Agromehanike), pa se mislim sad da li bi neki držač te mlaznice prosto mogao da se zalepi za dno rezervoara nekim super lepkom. To rešenje mi je lakše, a čak i prihvatljivije nego da bušim rezervoar na dnu, samo ne znam da li bi taj lepak u uslovima razne hemije u rezervoaru mogao da održi zalepljenost nosača. Takođe ne znam kako bi super lepak (ili neki drugi odgovarajući lepak) delovao na samu plastiku rezervoara, tj. da je možda ne "pojede" pa da mi posle rezervoar tu procuri. Šta vi mislite o toj varijanti lepljenja unutar rezervoara?
Normalno da moraš znati brzinu kretanja. Ne znam kako bi drugačije mogao da se ozbiljnije posvetis stelovanju prskalice. Odokativnom metodom se mogu znati samo približni parametri i to najčešće za jedan sistem koji se kod vecine ni nemenja.pod ulovom da znaš brzinu kretanja i da je ono konstatno jednako