Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 252 68,7%
  • Ne

Glasovi: 115 31,3%

• Ukupno glasača
    367
Po modelu da nema penzije od 20 000 din jer nije humana da neko zivi ceo mesec sa tim parama. Da se domacinski radi u drzavi bilo bi para za dobre penzije, da se ne placa razborazne gluposti i paja.
A za cene mleka, mesa i jaja, ne prodajem ih imam ih za sebe dovoljno, ali to su normalne cene sto traze ljudi koji prodaju. Na kraju krajeva zasto uvek seljak mucenik da pravi socijalni mir i sit narod.
Trubim ja odavno... Eto mlekarama neka daju subvencije pa nek cena mleka u rafu bude ista. A seljaku neka plate 50-60-70 din koliko to mleko košta da se proizvede...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Pukne trziste losa cena ili nema otkupa poljoprivrednici naprave blokade strajk pregovori i na kraju ministarstvo podigne subvencije da pare a odakle zaduzi se a ko ce to da vraca opet mi, onda prekid blokada svi zadovoljni a sistemske greske i dalje ostale nista se ne poboljsava i dalje predajes robu bez cene i garancije da ces naplatiti, konacnu cenu ne znas po 6 meseci, penziono socijslno dugovi nista se ne resava al povecane subvencije jupi ura pobeda a te pare po hektaru odose za arendu jer je skocila, moje od bika za tele jer je i tele skocilo i tako u krug.
Inicijativa za opstanak poljoprivrednika se jedina nije borila za subvencije nego za promenu sistema i uvođenje reda ali su svi ostali zinuli za subvencije i okrenuli leđa IZOPS-u pa su onda i oni morali da se okrenu subvencijama ali su i dalje jedni od retkih koji zagovaraju sistemske promene.

Naravno, ali svi očekuju da to država uredi i natera komšiju da se udruži samnom ili sa tobom jer mi ne želimo ( možemo) da se dogovorimo.
Šta je problem da se poljoprivredni proizvođači dogovore kako i šta da proizvode i kako da plasiraju robu i, naravno, naprave održiv poslovni model.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Pa ko treba, za šta su plaćeni, za šta služe institucije, za šta služi drzava ako ne brine o interesu svojih gradjana i svoje privrede...
Pod uslovom i da se svi poljoprivrednici i ujedine a ne dobiju podrsku od drzave dzaba sve...

Mislim da poljoprivredne subvencije nisu problem, vec drzavna strategija i bacanje para na sve i svasta sa ciljem da se napravi prividjenje da je kod nas odlicno. Daju se velike subvencije za otvaranje inostranih kompanija, koje na kraju ne povecavaju bdp, jer drzava sa subvencijama pokriva njihove troskove, a kad istekne obaveza oni kupe prnje i gase firmu, pa Expo projekat koji ce kostati preko 17 milijardi, pa francuski avioni koje ce kostati 2.7 milijardi za 12 aviona. Drzava se zaduzuje pa kao povecava plate i penzije, a onda da bi nadomestila manjak u budzetu povecava porese i doprinose i povecava cenu komunalija i struje , a sa druge strane ima uticaja na berzansku robu i izvoz odredjujuci ko sme a ko nesme da izvozi i kad ce dozvoliti ili zabraniti izvoz.

ја одох,не могу да вас више слушам.ћациленд,ботови,боли вас цурац што се ломе главе на сваком протесту,ви само о парама.

Kao i svuda polako botovi preuzimaju glavnu reč i na ovom forumu.Da li je Vama jasno šta je i ko je glavni problem svih nas koji se bavimo i živimo od poljoprivrede,kao i šta je i ko je glavni problem svega što nam se dešava ovde u Srbiji?Ako nekom nije do sada jasno,teško će i u buduće da mu se razjasni.
Bas tako . Da bi se stekli prvi uslovi za neku promenu na bolje potrebno je skinuti ovu posast . Trenutno su u fazi spasavanja sopstvene pozadine a do seljaka im je stalo kao i nama do vaski i grinja .
Inace jako kulturna i za primer je diskusija ovde ovih par dana . Ako je bar 50% takvih u Srbiji mozda i ima nade za bolje sutra .

Mislite da će narednim stajati do seljaka više nego ovima?
Seljak netreba da glasa za ponuđene, nego da između sebe probere predstavnike.
U stvari niko neće nikoga ni predložiti, jer čuvena srpska zavist ne dozvoljava da je neko bolji od njega samog..
I pošto niko neće onda nam oni (opet) ponude svoje 'odlične stručnjake'..
I tako uvek isto..

Pricam o polju penzijama, gde to nije uredjeno kako treba. Ne moze lokalna ciganda ima socijalu i deciji dodatak 50k a penzioner poljo 20k, nije realno ni normalno a ni dobro promovises nerad.
Ima država gde su socijalne slučajeve resili tako što imaju hranu i krov na glavu, a ne kao kod nas - dajes im pare pa ih posle ja kupim pijane ispred birtija.
A opet sa druge strane policajac kad ode u penziju ima penziju jacu nego platu, kao i cigan njemu se daje jer i glas mozes kupiti za 2 hiljade...

kolika ljudska beda i moralno dno covek moze da bude i da ode na sastanak u ministarstvo poljoprivrede kod coveka koji ih danima omalovazava i da izdas kolege i prijatelje koji danima spavaju na kisi i snegu u traktorima, da li ti ljudi mogu da se pogledaju u ogledalo i da zbog nekog sitnog interesa moraju da idu spustene glave, postavljam sam sebi pitanje da li ovaj ambis u koji propadamo ima kraja i da li cemo kao narod izaci iz njega, a sada da se posebno obratim kolegama svinjarima koji zagonetno cute, verovatno im cena odgovara, verovatno od silnih miliona koje dobiju od drzave za subvencije i trose ih u kafani su dobili pomracenje uma, eto radosti ukinuce se ogranicenja za uvoz prasica pa cete svi sada kod djurdjevica za prasice i hranu da bi zaradili crvenu, a svinje ce da vam placa od preuzimanja na 3,,4 meseca. bicete srecni i zadovoljni sto ste dobili svoju mrvicu da prezivite, a ovi paori u vojvodini sto drze parkirane traktore pored puta cemu se nadaju u julu mesecu kad bude zito bude trebalo da se otkupljuje ili ce onda biti toplo pa ce moci da se bude napolju

Otkad je LAGANJE prestalo da bude negativno, pretvorilo se u KREIRANJE STVARNOSTI !!!
E ta predstava je napisana, i za narod izvedena pred (režimskim) auditorijumom, "kreirali su stvarnost"....
Niko od predstavnika poljoprivrednika koji protestuju traktorima NIJE bio na ovoj " predstavi", zar ne ? 😉

Nazad
Vrh