Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 252 68,7%
  • Ne

Glasovi: 115 31,3%

• Ukupno glasača
    367
Kako da im povećaš penzije?
I ti bi to kao ovi finansirao iz kredita?
Ti bi popravljao krov na kući kojoj su temelji već urušeni..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pravilnik o kvalitetu hrane
Sir pavlaka jogurt se proizvode od mleka bez palmini masti skroba itd svi proizvodi na rafu koji nisu od cistog mleka zabraniti prodaju
mleko na rafu ne sme biti od mleka u prahu mora biti pravo mleko
Mleko u prahu moze da se ponovo rehidrira i prodaje u slucaju rata kriza itd
Frisko meso na rafu moze biti samo ono zaklano u srbiji
Zabraniti upotrebu mehanicko separisanog mesa u preradi odnosno mesni proizvodi moraju da se proizvode od mesa a ne od otpada, zabrana boja i onih e dodataka itd....
Ne mora zabrana uvoza samo deklarisati da je sir od mleka a ne od onih dodataka hemije itd sa koji sluze za bogacenje industrije

Te sa malim mesečni primanjima nikako ni ne kažeš privuci da kupuju domaće, jer su oni na rubu egzistencije, već one koji žive lagodno, a problem je što ni takvi ne kupuju domaće, jer mu je lakše otići do marketa, i to je to. Do ljudi je....
Domaće postaje luksuz i to je to.
Tako je optuzi ljude sa minus inteligencijom da su krivi . Drzava nije kriva ? Pa neka pocnu sa inspekcijama i kontrolama ( laboratoriju jos nemamo ( veoma patriotski )) i neka narod vidi i shvati sta kupuje . To je osnov i polazna tacka promene . A @mirosti je skroz u pravu koji ukazuje da narod nema novca da kupuje skupe domace proizvode . Udarili smo u plafon sa cenama jer su gospoda jurila da sto pre dostignu cene EU okruzenja . Nekada se izvozilo jer je proizvod bio jeftiniji a sada vise niko nece da uvozi od nas jer smo skuplji a proizvod sumljivog kvaliteta .
Kako dalje i sta dalje nemam pojma . Opasno radikalne stvari bi morale da se urade a to vecina ne bi htela jer je bolje ziveti od danas do sutra .

Tako je!
Mene najviše nervira što se pojedini bore isključivo za sopstveno (kratkotrajno) poboljšanje , a ne za opšti boljitak celokupnog stanovništva.
Ne uzimaju u obzir da ako je komšiji loše, ni njemu nemože biti dobro.
Daj da dogovorimo da koristimo isključivo domaće mlečne proizvode, ali da cena bude pristupačna svima.
Ako to nismo u stanju, da dižemo ruke od te igrarije..

Da ce isti ti mlekari kupovati nase, ratarske, proizvode, ili ce reci "pa imamo jeftiniju soju, psenicu... iz uvoza"
Vrzino kolo, nema izlaska.

Znači ispada da smo svi jednako pokvareni i brinemo samo za sopstvene interese.
Kao da ne živimo u istoj(svojoj) državi.
Mislim logično je da svako najviše voli sebe ali..

Ajde ne kenjaj opet po običaju..
Prati realne trendove i svetske cene.
Kako ti penzioneru u tvom ili momselu sa 15 ili 20 hiljada penzijom da prodaš kajmak po 2000 ili sir po 800? Oće li da kupi jaja po 100?
Ajde objasni ti tvoj model kako da običan narod može kupiti naše sopstvene proizvode.
Slušamo te:

Po modelu da nema penzije od 20 000 din jer nije humana da neko zivi ceo mesec sa tim parama. Da se domacinski radi u drzavi bilo bi para za dobre penzije, da se ne placa razborazne gluposti i paja.
A za cene mleka, mesa i jaja, ne prodajem ih imam ih za sebe dovoljno, ali to su normalne cene sto traze ljudi koji prodaju. Na kraju krajeva zasto uvek seljak mucenik da pravi socijalni mir i sit narod.

Tako je, naravno.
U mom kraju sir je trenutno 600-800 din. Siromašniji sloj građana i penzioneri ga nemogu kupiti, nego kupuju u marketu pavlaku od 200 din, koja je napravljena od ko zna čega.Taj sir je ranije bio 300 din i mogao se kupiti, ali je narod polako dizao cene i doveo ga do 3x više za isti kurs eura.
Kajmak je bio pre tri-četiri godine 800 din, sada je 1600-2000. Ko može da ga kupi?
Jaja domaća bila 15 din, sada su od 20-50 dinara. Čija je ideja da jaje ceni 50 din?
Litar mleka domaćeg nevarenog se prodaje po 120-150 din. Šta narod uradi? ode u market i kupi tetrapak po 80 din. Jeste od kozna čega ali nema pare za 150 din(plus onaj voli što prodaje mleko da ga malo podjebava).
O domaćem mesu, jagnjetini, prasetini da ne pričam..
I koja je sada situacija? Mnogi nemaju para da kupe te domaće (zdrave?) proizvode nego se snalaze i preživljavaju sa kojekakvom megamarketskom hranom koja je sve samo nije zdrava.
Proizvođač nema kome da proda po cenama koje svako uspostavlja kako se njemu sviđa, a žali se kako nema kupaca.
Koje doveo do toga? Pa narod, naravno.
Da je narod složniji nebi mogao niko da ga zajebava, ali ovako nam nema pomoći..
Gledao sam cene zdrave domaće hrane recimo u Kazahstanu, Belorusiji, Turskoj, svuda je to povoljnije nego kod nas.
Mi uopšte nemamo realan pristup agroekonomiji i neznam kako sebi možemo pomoći?
Isterati đubre na njivu, poorati, posijati, pokositi, balirati, natovariti, istovariti, nahraniti, očistiti đubre, pomusti,skuvati, ohladiti, skinuti kajmak, ponovo grejati i siriti,sipati u grudnjaču, izvaditi sir, iseći, spakovati u posude, doneti ti na noge, ako ikako može džabe da bude.

Ma ljudi, svi znamo kako ta hrana nastaje, nismo veverice iz kruga dvojke.
Ja otkako sam prohodao sve to radim. U mojoj kući bilo po 500 kg sira(masnog najkvalitetnijeg). Cena bila smešna da ti se ne isplati prodati, davali svinjama. Čvaraka bilo, niko ih nije hteo jesti, svake druge godine pravili sapun od njega.
I sada odjednom to se prodaje kao da je titanijum i platina..
Nije problem cena koja je, kada bi moja baba sa Golije imala penziju pukovnika od 160 'iljada, ali ona ima 15-20 'iljada i šta da kupi sa time?
Sada će neko reći da nije obavezno jesti kvalitetnu hranu, ko vas šiša..
Ali jeli poenta da mi kao država budemo usamljeno ostrvo sa najvišim cenama hrane na svetu?

Pisao sam ovde tokom nekoliko kampanja pre izbora da nam je to bila poslednja sansa za nesto,mnogi su non stop govorili o raznim stamatovicima,boskicu,milici zavetnici,belom,ludom raduletu,cuvenoj budali dr Nestorovicu i ostalom pijunima zvalonje,ima ovde na forumu sve

Da ne pricam o ovim kvazi "protiv" vucica a ustvari kad je glasanje zaokruze tu grupu budala jer naravno ima neku korist od toga ili je imao

Sad je kasno rodjaci

Kako da im povećaš penzije?
Povećaš im penzije tako što smanjiš krađu i manipulaciju u svakoj jebenoj stavki koju taj penzioner mora da plati a i svaki građanin: struja, gorivo, provizije, odeća, obuća...čoveče plazma, grand kafa, jelen pivo, milka čokolada, more proizvoda je jeftinije u nemačkoj i austriji nego u Srbiji, gorivo je svuda jeftinije, autobuski prevoz je svuda jeftiniji, za neku godinu više ni zdravstveni turizam neće biti popularan, ni jeftiniji frizer, ni jeftinije majstorske usluge - i to će biti jeftinije u Austriji. Sve manje gastarbajera dolazi na odmor u Srbiju, stari su im pomrli a jeftinije im je da ostanu gde jesu ili čak da odu negde na odmor nego da dođu u hladnu kuću i nepokošeno dvorište u Srbiju.

svi proizvodi na rafu koji nisu od cistog mleka zabraniti prodaju mleko na rafu ne sme biti od mleka u prahu mora biti pravo mleko
Ти хоћеш да мој бизнис пропадне да би твој напредовао!?! Неће моћи бато! Једино пристајем да се производи видно обележе. А знаш зашто? Погледај шта пише на свакој пакли цигарета или "ракија са укусом шљиве"... Ако ти није право отвори дућан, батали производњу.
nismo veverice iz kruga dvojke.
Ал' те веверице не крцају лешник него једу језгра преливена најфинијом чоколадом.
Da se domacinski radi u drzavi bilo bi para za dobre penzije,
Изгледа да смо лоцирали проблем!
Онда да се сви пензионери самоубију, да ослободе имовину, притисак на здравство... а да се ПИО (тренутни) претвори у неки инвестициони фонд, нпр. за пољопривреду. Доста су живели, што да се сад муче и пате од разних болештина нек ураде још нешто корисно за своје потомство.

Ти хоћеш да мој бизнис пропадне да би твој напредовао!?! Неће моћи бато! Једино пристајем да се производи видно обележе. А знаш зашто? Погледај шта пише на свакој пакли цигарета или "ракија са укусом шљиве"... Ако ти није право отвори дућан, батали производњу.

Ал' те веверице не крцају лешник него једу језгра преливена најфинијом чоколадом.

Изгледа да смо лоцирали проблем!
Онда да се сви пензионери самоубију, да ослободе имовину, притисак на здравство... а да се ПИО (тренутни) претвори у неки инвестициони фонд, нпр. за пољопривреду. Доста су живели, што да се сад муче и пате од разних болештина нек ураде још нешто корисно за своје потомство.
Ne znam o cemu pises, ne treba niko da se ubije, i nista da se pretvara, nego da se domacinski raspolaze drazvnim budzetom bilo bi para i za vece i bolje penzije. Ovako.....

Nazad
Vrh