nedeljkosavic012
Član
Dajte neki sajt gde mogu da postavim u pdf zakon o profesionalnom poljoprivredniku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega pusti meni na pp ako je izvodljivo.Dajte neki sajt gde mogu da postavim u pdf zakon o profesionalnom poljoprivredniku
.PIO=socijalno osiguranje.Da ti pomognem.To je definicija profesionalnog poljoprivrednika ili grešim.Mnogo stručno odrađen posao.Zagolicaće malo i malo jače poljoprivrednike.Umesto da pomognete vi još odmažete ljudima uvođenjem još jednog poreza i vođenje knjiga.Čija je ovo ideja.NEDELJKO-šta se podrazumeva pod socijalno osiguranje-zdravstveno.
A kako se vode penzioneri.Nema o tome ništa.
Ko je ovako razumljivo i smišljeno napisao.
I opet nema definicije profesionalni poljoprivrednik.
Što DRALE napisa-sve se svodi na još jednom porezu.
Za to se vi boriteSrećne vam rane junaci.
Pa ovo treba sve pocepati,umesto da podržite.Jeste li vi to pročitali.![]()
Čemu ovo služi? Potpuno je ne jasno napisano. Osim onog dopunskog ostalo je sve bez jasne definicije. Sigrala se deca.
Sve će to oni rešiti bez nas,kao što i rade,što se vidi iz priloženog.Cilj im je prvo da zavade male hobiste i male poljoprivrednike oko 300 E kolika je prosečna plata.Jer bez ove 2 grupe nema protesta jer ovi nisu navikli da na proteste idu sa 2-e dugačkih gaća /ako me razumete/.Ovo se svodi da svi idemo da motamo kablove ili vozimo traktor kod velikih gazdetina za 200 e mesecno. Necemo se dati tako lako, bice borba neprestana....

Penzioneru se vode kao penzioneri sta ce njemu da vodi gazdinstvo. Ljudi pustite demagogiju, oni koji rade u firmu i penzioneri nemogu biti profi poljoprivrednici i tacka. Mora jednom da se opredelite, ili poljoprivreda ili firma. Pogledajte koje troskove imamo mi koji placamo PIO na gazdinstvo a koje oni koji su radni vek proveli u firmi i sada grickaju penzijicu. Nemam nista protiv njih zaradili ljudi pa neka im je dugovecna. Ali dozvolite mladim poljoprivrednicima da rade i da ostvare bolje benefite a ujedno i da ostanu na selo. Ja bih penzionerima ukinuo i pravo glasanja. Sta ima da odlucuju o radno sposobnima kakva drzava ce im biti. Juce sretnem jednog prijatelja koji radi zemlju i ja mislio on ozbiljan a on radi i u firmu za 60ak hiljada platu i jos kaze da mu poljoprivreda hobi. Ja jedva cekam penziju*ako docekam* a onda neka odlucuju ljudi koji treba da rade i zarade penziju. Ne zelim da polemisem mnogo o ovoj temi ali ja imam sto se tice mog gazdinstva PIO i smatram da treba da budem profi gazdinstvo sa vecim subvencijama od hobista.NEDELJKO-šta se podrazumeva pod socijalno osiguranje-zdravstveno.
A kako se vode penzioneri.Nema o tome ništa.
Ko je ovako razumljivo i smišljeno napisao.
I opet nema definicije profesionalni poljoprivrednik.
Što DRALE napisa-sve se svodi na još jednom porezu.
Za to se vi boriteSrećne vam rane junaci.
Pa ovo treba sve pocepati,umesto da podržite.Jeste li vi to pročitali.![]()
Opredeljenje da li ce neko da radi u firmi i zemlju je licna stvar. Opredeljenjem se ne postaje profi poljoprivrednik. Kao kad bih otisao u bolnicu i rekao ja sam se od jutros opredelio da budem hirurg, dajte mi instrumente pa da pocnemo.Ljudi pustite demagogiju, oni koji rade u firmu i penzioneri nemogu biti profi poljoprivrednici i tacka. Mora jednom da se opredelite, ili poljoprivreda ili firma. Pogledajte koje troskove imamo mi koji placamo PIO na gazdinstvo a koje oni koji su radni vek proveli u firmi i sada grickaju penzijicu. Nemam nista protiv njih zaradili ljudi pa neka im je dugovecna. Ali dozvolite mladim poljoprivrednicima da rade i da ostvare bolje benefite a ujedno i da ostanu na selo.