Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Ma pusti bre carape...

- - - - - - - - - -

to je bio pokusaj banalizacije, evo obrisano je...da ne razvodnjavamo temu dalje!

1000% podržavam tvoj post gore oldtajmer. Ove blokade su samo izražavanje nezadovoljstva , kasnije bunt a kasnije mogu da okarakterišu i kao nešto gore npr organizovanu grupu koja remeti red i mir. Mora se ići u promjene zakona a to moraju da sastave pravnici i ekonomisti na predlog poljoprivrednika . Da poljoprivrednici kažu šta ih muče a ovi da iznadju šta treba mijenjati a da je realno prihvatljivo pod odredjenim pritiskom . MOra udruženje farmera biti veliko i brojno i mora imati bar jednog poslanika , a nevidim kako nebi hiljade ljudi mogli izabrati bar jednog poslanika pod uslovom da će iznositi njihove zahtjeve .
Samo opet ovde kod nas najprije bi zaškripalo kod nas samih.

Ma govorimo mi sta nas muci vec godinama ,i ovi sto to treba da cuju to vec i sami znaju ,klimaju glavom i odobravaju u toku razgovora a cim okranu ledja i izadju sa sastanka kazu --ko vas j..e kad ste golje i od vas nemamo nista-.
A sto se tice ulaska u skupstinu i nekog boljitka od toga , mislim da je to na dugackom stapu jer ne zaboravite ljudi su jedna od najkvarljivijih roba u prometu.
Imali smo mi iz Macve svojevremeno cak tri predstavnika u zakonodavnom telu ,ali su ih ponamestali u upravne odbore raznih preduzeca i zatvorili im usta.
Na iznosenje problema i pokusaj njihovog resavanja preko institucije skupstine jos 2007 kad su bile prethodne blokade jedan je izjavio "ja sam seo gde sam hteo" ,bez trunke stida i srama......

Prvo sto treba da uradimo je da udruzimo ova sva nasa udruzenja u jednu organizaciju.Neznam sta koci tu ideju i ko je sputava?Da li je uvek samo problem ko ce time da rukovodi?
Svako ujedinjenje je bolje od ove nase rascepkanosti.

Drugari prirajtelji,
Ja podrzavam proteste i za njih sam. I rado bih prisustvovao, i organizovao ljude iz mog sela i okoline da doprinesemo. Medjutim dragi prijatelji ja sam od danas zvanicno bankrotirao. Ne mogu da izmirim struju, vodu, telefon, porez, penzisko, hranu za svinje. Sve rasprodajem !!! Ja sa 15 krmaca i 14 bikova sam bankrotirao i 20 h sa kompletnom mehanizacijom i dva traqktora. zemlje sad prodajem 13h da bi povracao sve gore navedeno ono sto je moj deda, prandeda , cukun deda krvlju i znojem sticali ja moram da prodajem. Moja porodica je pre tita i posle tita placala porez drzavi koliko i cela CRNA GORA, sto postoje dokazi u arhivu. A mene su doveli do slepca da vise nemam nista. Ostaje mi 7h zemlje. Ja ne znam na koji nacin da dodjem da vas podrzim a da ne napravim neko sr*e. Da se ziv ne zapalim !!! E pa za vreme Slobe sam ziveo kao car od svog rada, sad u evropi zivecu kao prosjak !!!!!! Toliko od mene !

To je druže sramota da čovek sa tim kapitalom ne može da opstane.Ali sem tebe,koga u ovoj državi briga za tvoj problem.

Drugari prirajtelji,
Ja podrzavam proteste i za njih sam. I rado bih prisustvovao, i organizovao ljude iz mog sela i okoline da doprinesemo. Medjutim dragi prijatelji ja sam od danas zvanicno bankrotirao. Ne mogu da izmirim struju, vodu, telefon, porez, penzisko, hranu za svinje. Sve rasprodajem !!! Ja sa 15 krmaca i 14 bikova sam bankrotirao i 20 h sa kompletnom mehanizacijom i dva traqktora. zemlje sad prodajem 13h da bi povracao sve gore navedeno ono sto je moj deda, prandeda , cukun deda krvlju i znojem sticali ja moram da prodajem. Moja porodica je pre tita i posle tita placala porez drzavi koliko i cela CRNA GORA, sto postoje dokazi u arhivu. A mene su doveli do slepca da vise nemam nista. Ostaje mi 7h zemlje. Ja ne znam na koji nacin da dodjem da vas podrzim a da ne napravim neko sr*e. Da se ziv ne zapalim !!! E pa za vreme Slobe sam ziveo kao car od svog rada, sad u evropi zivecu kao prosjak !!!!!! Toliko od mene !
Стани мало....ти хоћеш да кажеш да продајеш 13 ха земље да би платио основне рачуне и порезе?па јеси ли ти ишта у задњих 10 година платио држави кад мораш толико да даш?
Ако имаш кредит,сам си пао сам се заклао,паметни људи су рекли не покривај се више него што си дуг...
Али у сваком случају жао ми је због твоје ситуације,туга је то.

Sranje pa to ti je.Kolega fantastiko niste vi jedini.60% visi o koncu samo se još ovi malo proseravaju što im je familija u inostranstvu pa dopinguju svaki mjesec ali na kraju i oni će pasti.To je cilj svih država u ex YU.

Стани мало....ти хоћеш да кажеш да продајеш 13 ха земље да би платио основне рачуне и порезе?па јеси ли ти ишта у задњих 10 година платио држави кад мораш толико да даш?
Ако имаш кредит,сам си пао сам се заклао,паметни људи су рекли не покривај се више него што си дуг...
Али у сваком случају жао ми је због твоје ситуације,туга је то.
Male su tu zalihe ušteđevine i ne može da pokriju par nepredviđenih situacija ili se uloženo ne vrati.
Samo u ovoj državi čovek sa takvim kapitalom može da propadne

Rtv.rs:

[h=1]Пољопривредници одустали од блокада путева[/h]ШАБАЦ - Удружења пољопривредних произвођача из Срема, Поцерине и Мачве одустала су данас од протеста јер је Влада Србије усвојила захтева одгајивача свиња и произвођача млека.

Председник Уније пољопривредних произвођача Сремске Митровице, Златан Ђурић рекао је Агенцији Бета да ће по данашњем договору с Владом Србије, за робне резерве бити откупљено 25.000 утовљених свиња по цени од 170 динара за килограм прве класе, 150 динара за другу и 140 динара за трећу класу.
blokada-poljoprivrednici-mitrovica-3-jpg_660x330.jpg
живан неговановић

У прву класу спадају товљеници тежине до 110 килограма, у другу тежине између 110 и 130 килограма, а у трећу преко 130 килограма.
"Преговори су били тешки, али смо успели да кључне захтеве договоримо са Владом. Поред откупа договорили смо се и за прелевмане на увоз свиња из иностранства као и на основне измене правилника о промету прерађевина од меса", рекао је Ђурић.
Он је додао и да је договорено да се 60 дана сумирају резултати тим мера.
Ђурић он је навео да ће поред забране увоза смрзнуто меса старијег од шест месеци, до измене правилника смрзнуто месо моћи да увози само прерађивачка индустрија, али и не трговински ланци, па неће моћи да се нађе на тржишту као свеже месо.
У Унији пољопривредних произвођача су навели да пољопривредници који неће новац, за товљенике могу да добију меркантилну пшеница у односу од девет до 11 килограм по килограму товљеника.
Пољопривредници су прошлог петка за недељу данас одложили најављену блокаду путева који су заказали због незадовољства својим положајем и стањем на тржишту пољопривредних производа, али је део пољопривредника из Мачве блокирао путеве.
Тада су од Владе Србије тражили хитан откуп вишка товљених свиња по цени од 185 динара за килограм са ПДВ-м, интервентни откуп млека и забрану увоза меса и месних производа и млека и млечних прерађевина до краја 2015. године.

Male su tu zalihe ušteđevine i ne može da pokriju par nepredviđenih situacija ili se uloženo ne vrati.
Samo u ovoj državi čovek sa takvim kapitalom može da propadne
Зоране ајмо бити реални знаш ли ти колико је 13 ха земље...Нека да по 5000 е ха знаш ли ти колики је то новац,само да се извадиш из основних рачуна..
А исти члан пре месец дана пише како прави шталу за 20 крмача или бикова или не знам шта већ,хоће диже кредите..

Pa ako neko misli kazem ''neko'', neka kaze to ovim clanovima koji su obavestavali za proteste i drzali govore.... Ja ne mislim da je politicki protest, i videcemo kada prodje 7 dana koliko je dat rok vladi, sta ce biti....

Ђурић он је навео да ће поред забране увоза смрзнуто меса старијег од шест месеци, до измене правилника смрзнуто месо моћи да увози само прерађивачка индустрија, али и не трговински ланци, па неће моћи да се нађе на тржишту као свеже месо.

Udjite u bilo koju mesaru, i videcete da je 70% sadrzaja te mesare, meso preradjevina (salame, virsle, sunke, kuleni itd). Preradjivacka industrija preradi i raspodeli trgovinskim lancima i gotovo.
Sa druge strane, ko zna koliko zaliha trenutno imaju trgovinki lanci kod sebe...

Зоране ајмо бити реални знаш ли ти колико је 13 ха земље...Нека да по 5000 е ха знаш ли ти колики је то новац,само да се извадиш из основних рачуна..
А исти члан пре месец дана пише како прави шталу за 20 крмача или бикова или не знам шта већ,хоће диже кредите..

Slažem se-sigurno je u velikoj nevolji kada se odlučio za prodaju zemlje.Samo on zna šta ga tišti.

Realno postoji problem i to veliki sa celom poljoprivredom, a pogotovo sa svinjarstvom. Smatram da su mlekari jos kako tako zasticeni zato sto imaju premiju za mleko i subvencije za grla i plus pravo preceg za drzavnu zemlju. Oni mali sa dve tri krave se nece nikad ni buniti jer su to njihove krave i mogu sa njima sta hove. Oni koji drze po 40,50,60 i + krava oni, to jest velika vecina, imaju te krave na kredit. Mozda ne celo stado, ali je broj sigurno veci od 50 %. Kad odluce da uniste i te sa vise desetina krava onda ce se i oni poceti buniti, a do tada nece sigurno.
Ovo oko svonja u macvi je pokrenula politika koja je htela da jeftino iskoristi muku svinjara i ubere jeftine politicke pojene. U tome su uspeli !
Ni jedan protest nije krenuo bez necijeg interesa, to vam mora biti jasno. Prosla vlast je pala zahvaljujuci tome sto su vodje protesta zdusno pomagane od tadasnje opozicije, a danasnje vlasti.

Nazad
Vrh