Francuski poljoprivrednici strajkuju,dali se pitamo zasto strajkuju?Ljudi svatimo da je sve nakaradno postavljeno kod nas jos od 2000 god pa na ovamo ljudi su izmanipulisani uletelo se u kredite hipoteke su postavljene do poljskog WCa.Jedan deo poljoprivrednika je za noc uletela u novim poljo.. masina od traktora do kombajna sa klimama a do juce su vozili nase i ruske masine.Da budemo na cisto nemam ja nista protiv tih ljudi ali nas u centralnoj srbiji upola ne pogadjaju subvencije i davanje u zakup drzavne zemlje.Sasvim je drugi bog na zapadu od naseg poslovanja u poljoprivredi,sami znate da nasi ljudi rade na farmama u uvropskim zemljama i da sa tih farmi idu u penzije sto kod nas nije slucaj u privatnom sektoru ako ga ima ti se mogu na prste izbrojati.Zapadne zemlje su podsticaje u poljoprivredi davali po meni iz razloga da bi se ostajalo na zemlji i da bi imali svoju poljoprivedu i manju zavist od uvoza.Tako se radi u industriskom razvijenom svetu,dok mi ako se ne varam industriju i nemamo.Zajebano je sto mnogima subvencije dodju kao sredstvo za vracanje kredita a manje kao podsticajna sredstva za tekucu godinu.Sve ke nakaradno uradjeno od zakona o privatizaciji ,zakona o agraru ili za pojedince i mnogo ce vode proteci dok se ne izbistri i seljak ne postane i bude isti kao na zapadu.Ovako postavljeno uvek ce biti jedan u klin drugi u ploci sve dok ne budemo platili istaknute pravnike i advokate koji ne zavise od poljo... da zastupaju nase inerese(vidite koliko srajkuje adv... i evo dobise promenu zakona,nema kasa).