Protesti malinara 2017 godina (štrajkovi i slične stvari zbog niske otkupne cene)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@vilamet2012

Zakljucak izvedite sami.

@milos2506
Izvlacite moje reci iz konteksta. Ne dopada vam se moje pisanje. Za razliku od drugih ja nemam potrebu da pisem tako da bi se nekome dopao, da bi me neko tapsao po ramenu i sl. Opet izvlacite moje reci iz konteksta ko sta prodaje za jedan euro??? Cene ste videli...prvo je vecina trazila da vidi cene sada posto su svi videli opet im ne odgovara, molim vas da se i vi drzite jedne price... Za razliku od vas ja dokazujem svakim danom svoj legitimitet u ovom poslu, to kod vas nesto nisam ni primetio.

- - - - - - - - - -

@vilamet2012

Evo tekst....

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...699765-Zbog-lose-higijene-razbolele-se-maline

Ma nemoj, čim ti neko ukaže na kontradiktornosti u tvojim postovima odmah je sve izvučeno iz konteksta... Nego ne mogu više da se zamlaćujem sa tobom! Nema svrhe...

A daj da vidimo iz koje je hladnjače zaražena roba... Pa neka se pozabave njime inspekcije razne. Verujem da to nije teško utvrditi, nego je i ovo samo još jedan spin u svrhu obaranja cene...

@milos2506

U mojim postovima nema kontradiktornosti , ima jedino ukoliko ih tumacite onako kako vi to radite, povrsno i proizvoljno. Ja sam navikao na to da ljudi imaju drugacije misljenje od mene.

aha...vidim.
A vidim i radis puno, jedva stizes da ostavis 30 komentara dnevno, u sve se razumes, samo jos babica nisi bio.
No, kao sto Xsale napisa, navikli smo mi mnogo da pricamo, pa cekamo da se samo uradi.

Ne znam sta nije jasni i sta je zlonamerno sto PP pise

Evo primer,Marko sa komsijama ima 1000 tona maline angazuje sposobnog trgovca sto se sad zove menadzer da mu to proda ,znaci ne treba mu malinar vec trgovac.
Uz platu ide i bonus za dobro obavljen posao,to se radi svuda u svetu.

Drugi primer Marko ima tih 1000 tona ali ce da trazi kupca sam,posto nema neke kontakte koje vec nemaju i drugi nudi svima i prodaje posto bi i drugi mogli ,niko ne zna posto je prodao,a bonus mu je ono sto dobije na kolicinu,to ostavi sebi a ostalima kaze bolje nije moglo.Narod onda sumnja i kad se i pokaze da taj Marko ima visak novca udruzenje se raspadne.
I sta je sad bolje?

Automatski se smanjuje ponuda hladnjacama i onda ni oni ne mogu da obaraju cenu.Njih zaboli bas koliko ce platiti i prodati malinu bitna im je razlika koja ostaje njima.

Aj sad neka bude da smo mi resili problem.prodali smo kako god. Sad pomozi ostalim izvoznicima da izguraju robu.ako imate te prijatelje zamolite da uzmu nasu malinu da ne propadnu tvoje kolege.

- - - - - - - - - -

Ali marko ima 100t ne 1000

@marko17
Vi to razumete ali je sto velika vecina ljudi to ne razume.

@xsale
Ne moze udruzenje da bude a da niko ne plati ulaznicu, tek kas se postave jasna pravila igre onda ce udruzenja dobiti neki svoj smisao. Nazalost ljudi nece da rade , vole vise da pricaju i nadaji se u neko cudo koje treba da se desi... Nas mentalitet je takav.

@vilamet2012
Zasto bi se udruzivali? Udruzivali bi se da postignete bolju cenu za svoju malinu da postgnete bolhe uslove u nabavci repromaterijala itd itd. Ako vi ne shvatate poentu udruzivanja onda zaista ne znam sta da vam kazem... Ja imam reference i ja sam svoje refence ovde x puta dokazao jer ja radim, pravim odredjene rezultate. To ko ce je brati ili nece na 100 to cemo da vidimo. Neko ce brati a neko ce vaditi. Oni stari malinari kao @marko17 i drugi sa tradicijom i iskustvom koji to rade porodicno ce ostati u poslu jer su se padovi desavali i ranije.

@slavisa0101
Zasto stvari izvlacite iz konteksta, ko mase papirima od 1 eura??? Pogledajte sta je u pitanju pa se onda javite... Ja ne masem ni sa cim ja radim dok ostali cekaju i gube novac. Znam da pratim trziste znam da dodjem do informacije, znam jer na tom trzistu trajem preko 10 godina.

@milos2506
Ja vec radim sa nekim od nasih najvecih hladnjaca a imam svoje partnere i napolju. Nazalost neki koji nisu hteli da me slusaju i da ne kupuju po svaku cenu sada me zovu, traze da ih vadim...

- - - - - - - - - -

Za kraj, malopre me zove jedan moj partner , trgovac vocem, jedan od boljih, imaju najveci rast prodaje u zadnjih par godina. Firmu vode ljudi koji si 20 godina proveli radeci za jednu internacionalnu kompaniju, izuzetno sposobni i prodorni na trzistu. Pitam ga, daj mozete malo da mi pomognete imam par svojih partnera koji se muce sa malinom... Njegov odgovor je bio, izvini rado ali trenutno izbegavamo da kupujemo u Srbiji robu jer je nedavno detektovan NoroVirus, ne zelimo da zbog toga imamo eventualnih problema... Zahvalio sam mu se ljubazno jer na njega mogu uvek da racunam.
????!hm,hm....?!:ppozdrav:::novac::::vino::::vino::

Da pise 100t. To je celo mesto iz kog cdm neko istupiti jer ne zele da neko bude iznad. I da se udruze to je smesna kolicina. Jos kad to pusti na traku ima da vriste od muke. Zarada im za celo selo 50 000e od maline. Pa to je smesno i zalosno kad neko misli da ugovara i trazi cenu za tu kolicinu

- - - - - - - - - -

Sta da pomogne pp a poce pre 10god da hvata kontakte.meni je firma koja posluje od 90 a kad mi neko kaze radim 10 god to je toliko tanko jer otvoris firmu i stagniras 5god pa 1 krenes pa 3 stanes i to nije firma niti posao. I za te 10 ne verujem al aj nek bude.

@ poznavalac prilika
Ono uopste nije ugovor nego valjda nekakva ponuda firme iz Nemacke.Bar se tako nazire jer je gotovo sve zatamljeno.Cudna je i druga stranica,ima oznake kao i prva( jed. mere,kolicina,cena) a ispod stoje uslovi isporuke.

- - - - - - - - - -

Treca stranica uopste nije postavljena.

@jevto

ha ha ha ha Kakva ponuda, jel to nama nemci nude malinu, molim Vas malo ozbiljnosti. Naravno da je ugovor postovani Jevto. Nema potrebe da postavljam trecu stranicu tu se sve vidi, imate i pecat firme. A sta ste vi ocekivali da mozda javno ugovor pokazem? Jevto, Jevto, pa gde to ima, zasto bi tako nesto uradio? Zelim samo da vam pokazem da gresite...

Ja ne znam kakva je svrha rasprave kada je objavljen zvanican podatak da su cene u izvozu pale samo14%.Danas je objavljeno da su u Srbiju uvezli za prvih 10 meseci 2017 vise maline nego za celu 2016.

- - - - - - - - - -

Ispod stoji nekakav nemacki pecat,sto znaci da ta nemacka firma izdaje papir.

E moram da se pozabavim i napravim i ja stavim ugovor.wmaravno bez naziva firmi ali sa pecatom.to se na granici pecatira ko kako stigne od speditera. Ako ste uvozili nesto onda znate ako niste onda ne vredi da pisem da ima takvih pecata.

- - - - - - - - - -

Da si malo manje zanesen tim pricama pomislio bi da PP ima firmu tamo. Da izvozim izvezao bi svojoj firmi pa tek posle jos malo kao prerade podigo sa 1e na 2 e.

@xsale

Nema sa kime da se radi, nasi ljudi nemaju viziju ni ideju, zive u nekim proslim vremenima, zato nema a nece skoro ni biti neko ozbiljno udruzenje. Proizvodjaci ne zasluzuju bolje , jer nece da se bore, ocekuju da neko drugi resi njihove probleme, ne shvataju u kakvom sistemu i vremenu zivimo.

@pole

Konacno da ste i Vi tu, da cujemo i vase misljenje...

@slavisa0101

Iza mene stoje rezultati, iskustvo i preko 10 godina rada u izvozu. To nije nimalo malo.

Najbolje je sve definisao sve ovo sto mi danima pisemo u tekstu na kraju svih njegovih poruka Xsale "Ne vredi prodavati ono što ti hoćeš da prodaš. Moraš da prodaješ ono što možeš da prodaš. Moraš da imaš na tezgi ono za šta postoji kupac" to je problem "maline Srbije" jer je "ima puno na tezgi onoga sto u ovom momentu ne zeli kupac na pijaci" kao u sred leta kad svi prodaju paradajz (a ima ga u svakoj privatnoj basti) Zato je moj predlog da se iduce godine ne "predaje malina hladnjacama" ako cena bude 100 dinara" vec da je svi kolektivno zamrzavamo usluzno i da cekamo ... jer "Ne vredi prodavati ono što ti hoćeš da prodaš ( a nece ga ili oce djabe). Moraš da prodaješ ono što možeš da prodaš (ima na sve strane i nemoze sada u ovom trenutku, pa cuvaj za kasnije ). Moraš da imaš na tezgi ono za šta postoji kupac" (kupac ce se pojaviti sa boljom cenom kada nema dovoljno na tezgama-to sam dozivljavao i kad smo radili sa krompirom )

Xsale za sada svi skupa imamo blizu 100 tona (ocekujem da nam se pridruze i drugi kad vide kako ide) ali cu u moju malu hladnjacu (idejno resenje vec dobio od inzenjera-i firme za rashladu -skupljam dokmentaciju da bih se kandidovao za Ipard) ugraditi 1 tunel (ali napraviti mesta za jos 2 tunela po 5 tona) za ubuce to mi je i savetovala konsultanska firma koja radi za mene (a placa ce je Ipard) . Ljudi idemo dalje nece sve biti kako pise u Vecernjim Novostima
ttp://www.novosti.rs/vesti/naslovna...lele-se-maline glavu gore sada smo se svi napucili pa nas "p.caju i proizvodjace i hladnjace. Docice ponovo vreme kao 2015 ili 2016 kada je izvodjac ovih p.... radova (Ino trziste) bio u suprotnoj pozi, nadimo zato resenje i prestanimo da "budemo zveri jedni prema drugima" ista medalja smo i u istoj zajednickoj jedinoj kuci -Srbiji,

Poslednja izmena:
@jevto

Jel to znaci da ce ove godine drzava otkupljivati malinu? Jeste ikada napravili ili videli jedan ugovor koji se sklopi izmedju neke nase i ino firme? Posto vidim da niste onda vas molim da ne komentarisete jer ce ljudi da se smeju...

@slavisa0101

Naziv firmi ima sve je tu sto treba ali zasto bih ja na forum na jedno javno mesto iznosio podatke koji ne treba da budu javni? Da mozda necete da vam pokazem mog kupca ili dobavljaca? Moze i to ali to onda kosta... Besplatno dobijate od mene informacije i moje ideje, treba samo da pocnete da radite da bi se pojavili rezultati.
Ovo je ugovor izmedju prodavca iz Srbije i ino kupca iz Nemacke.

Pa kazem ja da mora neka firma koja ce da podmaze u bg a ti njih. Pravis krivicno delo!

- - - - - - - - - -

Nema toliko mesta u hladnjacama da cuvaju robu,bice cena zamrzavanja u tom slucaju veca,izmesace se puno robe. Ja nekad ne verujem dal je moja kad vidim zamrznutu.

- - - - - - - - - -

Koje ideje.ti ga ukrstas samo.ja ne vidim ideju ali iskreno.u stvari vidim ali ako je to novi zasadi,zastita geo porekla,udruzivanje,prodajemo svezu sa aerodroma koji smo prodali, damo vama da je prodate ali kako kad ne kazete cenu kad imamo robu inace roba bez cene je krivicno delo

@slavisa0101

Ko koga mora da podmaze i zasto? Domaca firma i nemacka firma prave ugovor direktno, sta tu ima da se bilo ko podmazuje, ja vas zaista ponekad ne razumem...

@marko17

Mislim da idete pravim stopama napred. Dobro je da se ukoliko sam razumeo celo selo udruzilo u taj projekat.

Dajte svezu,/zamrznite. Berite/kupovace do pola berbe prodaje se po 1e/ne prodaje se imam ljude/nema izvoz iz srb

- - - - - - - - - -

) za ubuce to mi je i savetovala konsultanska firma koja radi za mene (a placa je Ipard) . To je podmazivanje da bi vam prosao projekat

- - - - - - - - - -

Nece svaki projekat da prodje.samo od odredjenih firmi koliko znam Sabac,Beograd

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh