Protesti malinara 2017 godina (štrajkovi i slične stvari zbog niske otkupne cene)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne Slavisa dragi u odredbama za ipard (nego mnogi nista ne citaju samo odoka sta im je na um to kuckaju u tastaturu) tacno stoji koliko su % usluge konsultanske firme i te usluge su odvojena stavka i placa ih legalno davalac fondova (upravo da ne bi isle na teret korisnika fondova-proizvodjaca) a deo su ugovora, bio ove nedelje u Beogradu i poceo prve konsultacije i pripreme potrebne dokumentacije .... ali ti gledas sve sa druge strane i sve ti deluje "mucka" ponavljam dolazi novo vreme,vreme i fondovi koje su i poljaci (i drugi u EU) nekada koristili zato su tako mocno u poljuprivredi ispred nas... a 80 -ih su bili beda... sa sniclama od soje umesto mesa u prodavnicama....

Poslednja izmena:
@marko17

Pustite vise pisanje, cim prica nije u domenu teorija zavere odmah niko ne veruje, mi smo takav svet... Nadam se da cemo konacno poceti da se menjamo i da cemo jednog dana uspeti da uhvatimo korak sa razvijenim svetom.

Ne Slavisa dragi u odredbam za ipard (nego mnogi nista ne citaju samo odoka sta mu je na um) tacno stoji koliko su usluge konsultanske firme i te usluge su odvojena stavka i placa ih legalno davalac fondova (upravo da ne bi isle na teret korisnika fondova-proizvodjaca) a deo su ugovora bio ove nedelje u Beogradu i poceo prve konsultacije .... ali ti gledas sve sa druge strane i sve ti deluje "mucka" ponavljam dolazi novo vreme,vreme i fondovi koje su i poljaci nekada koristili zato su tako mocno u poljuprivredi ispred nas... a 80 ih su bili beda... sa sojom umesto mesa u prodavnicama....

Imas firme iz cacka,krusevca... koje su mozda jeftinije za izradu hladnjace. Poljacima rastu sve grane privrede pa to povlaci i poljoprivredu.usko povezani sa nemcima. Poznavaoc pise da male hladnjace propadaju a velike u problemu a tebe savetuje da upadnes u 1 kategoriju

@Slavisa0101

Ako sam ja dobro razumeo on pravi hladnjacu gde ce se udruziti sa komsijama i prijateljima, bice to jedno udruzenje, mozda ja gresim ali ja sam tako razumeo... Drugo, novac za projekat ce obezbediti preko IPARD projekta tako da ne vidim nijedan razlog zasto bih mu rekao da to ne radi...

@marko17

Pustite vise pisanje, cim prica nije u domenu teorija zavere odmah niko ne veruje, mi smo takav svet... Nadam se da cemo konacno poceti da se menjamo i da cemo jednog dana uspeti da uhvatimo korak sa razvijenim svetom.

Zasto coveku podmeces vruc krompir.isterace ga iz sela komsije ako im ne plati najskuplje i do 31.12. Kazi coveku iz tolikog iskustva da tesko ko da je opstao u svom selu osim ako ne veresijas komsije,zajmis...

@poznavalac prilika

Nisam dokon poput Vas,ali cim budem imao vremena,skeniiracu neke medjunarodne racune koje posedujem,a koji se znacajno razlikuju od onog sto vi zovete ugovorom,nije to nikakav ugovor nego nekakva sumnjiva profaktura.Na papiru su Vam neke reci na engleskom,a trebalo bi sve da je na nemackom.Dalje,dokument potpisuje i pecatira onaj ko ga izdaje,to je osnovna pravna norma.Kao sto rece Slavisa moze se pokupiti negde neki pecat,kao sto rade uvoznici polovnih automobila,pa redom pecatiraju servisne knjizice.

Gde bi sad te maline dali? To je mala hladnjaca da ima sve masine koje su potrebne da isporuce kvalitetno odradjenu malinu.

- - - - - - - - - -

Bas tako se radi sa kolima.video,platio. Ako se carinik nasmesi 100e ako se zakaslje 200e. Fioka ako je gornja 100 a donja 200. Ili spediteru 300 pa ce on da zamoli da prodjes i ako je sve legalno ali imas 4 rezervne gume sa felnama za ta kola

@Marko 17

Kako udruzeni konkurisete za IPARD?Osnivate li pravno lice? Je li procenat konsultantskih usluga koji ide na teret IPARD-a isti kao za investiciju?Jeste li izradili biznis planove?

@jevto

Zadnjim postom sve ste rekli, ne morate vise pisati... Ima jedna rec na engleskom, tacnije dve u celom ugovoru iz razloga sto je to medjunarodna oznaka takozvani INCOTERMS odnosno paritet DDU (delivered duty unpaid) ... Ali vi to izgledate ne znate da znate ne bi tako pisali.... Zasto sve sto ja postavim bude sumnjivo??? Hajde vi postavite ugovor slican mom posto mene kritikujete? Ne mozete da ga postavite jer ga nemate, ne bavite se time, ne radite to, ali to nije razlog da moj trud da Vama pokazem i priblizim trziste omalovazavate.

slavisa nepotrebno se ubedjivati sa tobom ti funkcionises drugacije u proslosti i svuda vidis prevaru i mucke na sve strane,ja cu za tudje pare 65% (nesto ustedjevine od proslih dobrih sezona 25% ) i uz mini kredit od banke vise za obrtna srestva a manje za investiciju (sa veoma niskom kamatom koja je za takve projekte -koji su obezbedjeni i drugi ih "placa"-sigurica za Banku) biti spreman za vreme koje dolazi (godinu -dve) imam moje zasade, moju hladnjacu, ko hoce da zamrzava kod mene ok ko nece da preda ok, ja cu da sirim zasade (i za sadnice vracaju pare opstina i drzava) ... pa cu sam napuniti svoju hladnjacu...tako rade i svi proizvodjaci u svetu.... svoje plantaze kontolisana malina i kupina (Gap) slednljivost, kontrla upotrebe pesticida , higijene, zamrzavanje i sirit se koliki mi je" guber" u Fazi 2 postoje srestva i za "opremu i marketing -pa cu se pojaviti o tudjem trosku na sajmovima i angazovati menagera prodaje" (likove poput Poznavaoca koji ce raditi za procenat) za sve je ovo bio uslov da sve objekte na imanju prvo legalizujem i o tome sam pisao... svako svoj put bira ja sam izabrao moj, bice tesko znam..

Marko ce da moli PP da mu izveze to ali po ceni od 1e sa kojom bi se pametan postideo a ne da kaci ovde i da je bas ugovor.

Pustite se prica rekla kazala, cega da se stidim, pa to je trziste... Ja samo hocu da pokazem kakvo je pravo stanje jer vidim da gomila ljudi ovde zivi u iluziji. Ja kada kazem kakvo je pravo stanje vi svi pricate neke price koje nemaju nikakve veze sa trzistem. Ovim ugovorm sam vas sve demantovao i dokazao da je stanje jako kriticno i da boljitka u ovom trenutku nema. Ne samo Marku, nego bilo kome drugom bih rado pomogao pa cak i u situaciji da ja tu nemam licni interes. Vama na forumu sam vise nego dovoljno pomogao ali nema ko da radi samo je to problem... Lakse je sedati kod kuce i cekati da se problemi sami od sebe rese.

- - - - - - - - - -

@marko17

Bravo Marko pravo resenje, zasto ne iskoristiti nesto ako se moze? Za razliku od ostalih vi nesto radite, pokusavate, jurite kupce, pravite svoju hladnjacu, idete u korak sa vreemenom tako da cete imati i standarde zaista svaka pohvala. Da je vise ovakvih proizvodjaca svima bi bilo bolje.

@pp

Pa covece iza termina DDU treba da stoji lokacija isporuke! A i na stranici br.1 u levom zaglavlju stoji nesto zatamljeno pa drugim fontom i na engleskom germany,a u istom zaglavlju ispod stoji rec Srbija na nemackom.

Jefto ne konkurisemo udruzeni, konkurisem sam, ( a racunam da ce mi pre svega bliski rodjaci a i komsije predavati svoju malinu) jesenas sam pripremio zemlju da bih posadio pored maline i nesto kupine i ispunio uslov svih uslova da imam 2 hektara pod crvenim vocem, na mom gazdinstvu gde sam pre svega morao da dovedem geometra ucrtam legalizujem sve objekte i zemlju (ovih dana dobio resenje) sve je proces i tezak put, sve o ipardu imas na sajtu ministarstva pa kreni da citas da nebih morao ja da kucam, a mozes me sve pitati i na pp kad zaskripi

@pp

Pa covece iza termina DDU treba da stoji lokacija isporuke! A i na stranici br.1 u levom zaglavlju stoji nesta zatamljeno pa drugim fontom i na engleskom germany,a u istom zaglavlju ispod stoji rec Srbija na nemackom.

To se ne vidi a naravno da stoji mesto isporuke. Pa to je zaglavlje firme memorandum gde je naziv firme ispisan na engleskom jer je firma globalni igrac. Jevto Jevto, vi bas nemate iskustva u medjunarodnim poslovima to se vidi...

Pise sve u ugovoru ali je na nemackom, moj partner iz Srbije je insistirao da ugovor bude na nemackom iako je prvobitna verzija bila na engleskom.

Pa iza DDU nista ne stoji.Niste odgovorili ni za pecat,ni za to sto se na stranici br.2 nalaze oznake za kolicinu,jedinicu mere i cenu bez ikakvog smisla.Nemam vremena ali dobicete skenirane medjunarodne racune na engleskom jeziku i sa jasnim oznakama,gde se i krajnja cena,dakle ono total ,pored brojnih oznaka iskazuje i slovima!

Ponovicu po stoti put,a i vecina zna da ce cena maline biti MAKSIMALNO 80 dinara ove godine,kupina klasika 15 din.

Izdjimo na ulice, manite se svadje i prepirke ,nikuda nas to nece odvesti...

@jevto

Zasto ne stoji nista iza DDU??? Procitajte i prevedite rec iznad koja je na Nemackom? Pa onda ispred engleske reci stoji jos nesto... Nemojte vise Jevto, nema potrebe, znam da vas boli istina ali prihvatite realnost... Ugovor je 1000% ok to vidi svako jedino neko ko je iz nekoga razloga zlonameran moze tvrditi suprotno. Jevto gde pise da se slovima mora iskazati iznos, po kom to standardu ili zakonu, napravio sam toliko ugovora sa firmam iz cele evrope tako nesto nikad i slovima nikad nisam jos video. Jevto, ja kada nesto ne znam ja kazem da ne znam i pitam nekog boljeg, iskusnijeg, nekoga ko ima znanje i iskustvo. Vi kada nesto ne znati vi ne zelite to da prihvatite, zasto?

Ponovicu po stoti put,a i vecina zna da ce cena maline biti MAKSIMALNO 80 dinara ove godine,kupina klasika 15 din.

Izdjimo na ulice, manite se svadje i prepirke ,nikuda nas to nece odvesti...

Ako vidite po kojim se cenama prodaje malina sada, a to mozete videti iz moga ugovora iz priloga, onda je stvar potpuno jasna. Procice i ova teska vremena.

- - - - - - - - - -

Kako je lepo citati markove ideje, nego sve padne u vodu kad posle citam PP oko te cene od 1e . Taman se spremim da udjem u izvoz izgubim volju.

Pa i ne morate da izvozite nije ni izvoz za svakoga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh