Protesti malinara 2017 godina (štrajkovi i slične stvari zbog niske otkupne cene)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ponovicu po stoti put,a i vecina zna da ce cena maline biti MAKSIMALNO 80 dinara ove godine,kupina klasika 15 din.

Izdjimo na ulice, manite se svadje i prepirke ,nikuda nas to nece odvesti...

Sta je pa tebi sad? Pa sta ako je 80? Koja kupina ti bila 15din 2017 god. Sta mlataras? Bila je 40,30,40 cacanka.

- - - - - - - - - -

Ja cu da uvozim.to je lakse. Mozda i cekam ovakve zrtve kao sto ih vi pecate pa im i to malo uzmen po mizernoj ceni

Kojicu kako stoti put kad si od pre neki dan tu "sa bakrom iz Bora" i ne pali ovde na forumu... ovde su na ovom forumu su ljudi koji nemisle isto, ali znaju svoj posao sa malinom... i to treba postovati... dobio si odgovor.. bakrom se ne tretira u januaru i zahvali se- kreni malo ozbiljnije sa tvojim pisanjem sa ljudima koji ozbiljno rade svoj posao i dele svoje probleme i dileme na ovom forumu-sve ostalo je samo obicna provokacija

Nije čudo što nam sela nestaju, kad ne samo da država decenijama ne brine o tome ima li u njima škola, prodavnica, prilaznih puteva i slično, već i umesto da pomaže seljacima, ona im odmaže u bavljenju poljoprivredom. A ako od svog rada ne mogu pošteno da žive, zašto bi ostajali na selu? Zato i ima sve manje gazdinstava i obradivog zemljišta koje se koristi.
Prema poslednjem popisu, u Srbiji ima 631.000 gazdinstava, od kojih oko 500.000 vode aktivni poljoprivrednici.Naša država raspolaže sa 5,2 miliona hektara poljoprivrednog zemljišta, a koristi se samo 3,35 miliona hektara. Iako počiva na agraru, potreban je novi koncept razvoja u toj oblasti, a agrarna politika treba da napuni prazne staje u Srbiji. Jer, osim već praznih staja u većini od 350.000 registrovanih gazdinstava (u kojima postoji samo 15.000 do 20.000 junadi), one su prazne i u 200.000 praznih kuća u Srbiji! Prazne staje neće moći odjednom da se napune, ali boljom i stimulativnom agrarnom politikom, povratkom poverenja i radom iz godine u godinu, to je moguće !!!!!!!!!!!!!!

Na koji nacin stimulisati agrar PREKO politike ? U ovom trenutku u kome se Srbija nalazi ovo nije moguce cak ni u sali.

Vucko ti presisa sve ovde. Sad ne verujem da moze sve da cveta u poljoprivredi. Mozda pp zna ili UZIMAJTE KREDITE sta cekate

- - - - - - - - - -

Stvarno ne znas zasto ima 20 000 junadi? Losi odnosi sa albanijom i bosnom. To je dobar razlog

Sta je pa tebi sad? Pa sta ako je 80? Koja kupina ti bila 15din 2017 god. Sta mlataras? Bila je 40,30,40 cacanka.

- - - - - - - - - -

Ja cu da uvozim.to je lakse. Mozda i cekam ovakve zrtve kao sto ih vi pecate pa im i to malo uzmen po mizernoj ceni

Kupina bila 40 ? Kupina je 2017 i 2016 pocetna cena 2 dana bila 35 dinara, skocila na 40,i spala na 20 i 15 dinara i nemoj da lupetas sa 40.
Da je bila i 40 to je besmisleno ?!

Mislis da narod sa ovom cenom nafte,hemije,djubriva i preskupe radne snage moze da zaradi nesto od maline ako je cena 80 dinara ?

Ne kapiram, ovde sve sami neki uvoznici,bogatasi,gazde,frajeri ?

Ima li neki obican vocar poput mene ili su svi `bogatasi` sa firmama ?

Spustite se na zemlju,a cenu cete videti.
Sad su i hladnjacari ugrozeni skoro pa kao i sam proiizvodjac. Vise nema milosti ni prema kome sa vrha drzave.
Ostace hladnjaca manje nego sto imamo prstiju na dve sake,koje su pod `pokroviteljstvom` drzave i koje ce zgaziti male hladnjacare i proizvodjaca.

marko17

postujem ja itekako svacije misljenje ali nije normalno da jedni drugima vadite oci oko besmislenih tema koje ne mozete promeniti,a uprkos tome 3 godine unazad nisam video neki konstruktivan post sa predlozima sta da uradimo korak po korak,a ne odma PALI BAGER NA DRZAVU,to je ludilo...

Molim zaista molim urednika ovog foruma da ovakvim likovima obrise tekstove ili cu se licno zauvek povuci sa ovog foruma jer postujem ljude koji misle drugacije ali smatram da ovo nije mesto za provokacije i pamflete poput izjave:

"Ponovicu po stoti put,a i vecina zna da ce cena maline biti MAKSIMALNO 80 dinara ove godine,kupina klasika 15 din.

Izdjimo na ulice, manite se svadje i prepirke ,nikuda nas to nece odvesti..."

[FONT=&quot]Страни инвеститори нови узрок пропадања[/FONT]
[FONT=&quot]Све што је до сaдa, од рaспaдa Југослaвије пa до дaнaс, рaђено у облaсти пољопривреде – рaђено је погрешно. Ситуaцијa се из године у годину погоршaвa. Иaко се мaнтрa “пољопривредa је нaшa нaјвећa шaнсa” стaлно понaвљa, нa чело министaрствa пољопривреде постaвљaју се неспособни кaдрови без визије и рaзумевaњa проблемaтике. Они не дa немaју петогодишње плaнове, они не знaју ни штa ће сутрa. Мала и средња пољопривредна газдинства у Србији су пред уништењем јер влaдa девизa: aко немaш одaкле – отми сељaку.[/FONT]
[FONT=&quot]Отуђенa и подмитљивa влaст смaтрa дa решење лежи у довођењу стрaних инвеститорa који ће, уз дебелу држaвну подршку, покренути пољопривреду. Поклaњa им се земљa, прaштaју порези и плaћa у евримa свaко новоотворено рaдно место. Влaст не схвaтa дa сa свaким новим рaдним местом отвореним нa тaј нaчин, гaси најмање двa већ постојећa.[/FONT]
[FONT=&quot]Онa не види дa стрaни инвеститори не долaзе овде дa би подизaли Србију – већ дa би је черупaли. Дa би, користећи домaће ресурсе, јефтину рaдну снaгу и корупцију у држaвном aпaрaту, кaо и хaос који влaдa у неуређеној држaви, обрнули новaц који ће ондa однети из земље.[/FONT]
[FONT=&quot]По недaвно изглaсaним променама закона, који називамо „Тенисов закон“, стрaни инвеститори могу дa купују и обрaђују нa десетине хиљaдa хектaрa нaјплодније војвођaнске земље, док домaћa мaлa пољопривреднa гaздинствa то не могу. Упозоравајућ је пример сељака из околине Сомбора којима власт отима земљу бруталним одбијањем да распише нови тендер за закуп државне земље. Чини се да је плaн дa се униште свa домaћa, породичнa, пољопривреднa гaздинствa и доведу гигa-мегa мултинaционaлне aгрокорпорaције дa преузму производњу хрaне у Србији.[/FONT]

Ovo sada je "copy pasta" prepisao sa nekog teksta sa ciricom i nastavlja ovo ludilo....cemu ovo sluzi... postavi ponovo pitanje oko "prcenja bakrom u januaru" bica svima smesno i simpaticno

Molim zaista molim urednika ovog foruma da ovakvim likovima obrise tekstove ili cu se licno zauvek povuci sa ovog foruma jer postujem ljude koji misle drugacije ali smatram da ovo nije mesto za provokacije i pamflete poput izjave:

"Ponovicu po stoti put,a i vecina zna da ce cena maline biti MAKSIMALNO 80 dinara ove godine,kupina klasika 15 din.

Izdjimo na ulice, manite se svadje i prepirke ,nikuda nas to nece odvesti..."

mare care ne kapiram te,zasto se kacis na svaciji post uvredama i provokacijama ?

cena se odavno pominje na tv,i cena je 80 za sad,procackaj malo strane sajtove i shvatices , necu da ubacujem linkove zbog spama,ali sto je to je.

kupinu cacanku nece ni otkupljivati,i ako budu cena ce biti 15,20 dinara,i naravno prodavace je za 1.20centi ,uobicajen scenario...
nema potrebe da mi se kacis na svaki post ako planiras da nastavis sa provokacijama i uvredama,jednostavno me zaobidji...

- - - - - - - - - -

Vucko ti presisa sve ovde. Sad ne verujem da moze sve da cveta u poljoprivredi. Mozda pp zna ili UZIMAJTE KREDITE sta cekate

- - - - - - - - - -

Stvarno ne znas zasto ima 20 000 junadi? Losi odnosi sa albanijom i bosnom. To je dobar razlog

Bolje je da pitam sa kojim drzavama je Srbija u dobrim odnosima ? ni sa jednom...

sa nama su svi dobri jer nam uzese i zemlju ,i sumu,i vode i radnu snagu ,sve smo prodali i unistili i poklonili strancima,bas zato ne postoji ne jedna drzava na svetu sa kojom je srbija u dobrim odnosima,NAZALOST..

kad god se pusti musica u medijima kako je `srbija u dobrim odnosima sa nekom drzavom` to je bas zato sto smo toj drzavi poklonili nesto srpsko koje su generacije unazad stvarale..

Bila je 40 din u rasini,par dana je bila 30. Zamrznuta isla 60din a izvoz tesko da je 1,2. Mozda mala kolicina ili konfitura. Ko te tera da beres na 80din i na 15. Ako znas te cene preskoci godinu

Ja inace imam malinjak omanji i par hektara kupine cacanke,i isto tooliko jabuke koju mi je obrao mraz tako da prve klase nije ni bilo,
zadnjih 5 berbi cena je bila 15din,na pojedinim otkupnim mestima sirom srbije cena je bila za 1015 dinara konstatno visa nego kod nas i to je tacno...

nije u principu politika,
cisto iznosim cinjenice,a politika je krivac za sve ovo sto se desava...

slavisa

to si u pravu,za 2016 nisam znao i ulozio sam troduplo,prosle godine sam znao cenu,i isto sam na svoju stetu ulagao ,a ujedno na sve to susa je uzela danak...

ove godine ce ici samo bakar i to za mesec i po dana ili pre,i to je sve sto cu uloziti osim jednog osrednjeg freziranja i djubrenja i to staljskim djubrivom...

nije problem neka je cena 5 dinara,ali neka sad izadju na mediju i kazu CENA CE BITI 5 DIN, i ok hvala lepo,necu dirati nista i to je to,
a ne cena ce biti 150 dinara,a cena bude 15,
i najgora sulucija da se otkupna cena ne zna cak i 15 dana za vreme branja sto je porazavajuce ,vredjaju nam psihu,kao da smo zecevi..

Kojicu sa takvim povrsinama i zasadima nemoj koristiti bakar u januaru (nema toliko u Boru koliko ti "prsces") to i pocetnici znaju, ali ti si stari laf sa par hektara..i neces to da radis.. zar ne...dobar si ti decko neces "prcati" vise bakar u januaru obecaj nam.... evo u poruci gore vec si pristao da "prces" bakar za mesec i po dana, to je vec odlican pomak za nekog ko ima par hektara kupine kako kazes i nesto maline (i jabuku) videcemo da li da "prces" i za mesec i po dana ili pre, javi se tada pa cemo videti kakvo je vreme napolju (usut ako u martu bude mraza i snega- molim te nemoj ponovo da "prces" bakrom) usput " nemoj da kupujes Bakar" u Boru ...salio sam se oko bakra u Boru...

Poslednja izmena:
Bravo Srbine za foru slatko sam se nasmejao....jes da ne pisemo uvek isto i imamo ponekad razlicite stavove ali za ovakve likove imamo svi isti nos... tek sad procitah sta mi je "Bakarna vodica" napisao:

"mare care ne kapiram te,zasto se kacis na svaciji post uvredama i provokacijama ?
cena se odavno pominje na tv,i cena je 80 za sad,procackaj malo strane sajtove i shvatices , necu da ubacujem linkove zbog spama,ali sto je to je.

Ko je ovde provokator, ako sam ja odo ja (ionako imama puno posla sa papirima) ostavljam vas sa ovim konstruktivnim likom koji "prsce bakrom u januaru" a moze i koji mesec pre ili posle... daleko cemo doci sa ovim forumom, jedina pomoc moze doci od Moderatora....

Pre nego sto odem zeleo bih da ti pozelim srecu i puno uspeha u novoj berbi Kojicu (posto sam ti prvi prijateljski odgovorio kad si se pre par dana pojavio sa pitanjem "da li da prces bakrom sada" zamolio bih te da ne prces bakrom sada jer ja volim prirodu i biljke i zivotinje a pogotovu ljude,).... ako budes "poprskao bakrom u januaru " par tvojih hektara kupine cacanke koje imas kako pises i nesto maline" sada ucinices zlo prema bijkama koje osecaju kao i ljudi svo zlo ovog sveta koje dolazi iz "mrznje" i jer zaista posle ovakvih upada likova od pre par dana shvatam da postajemo "zveri jedni prema drugima" odoh da se bavim drugim stvarima...... ostavljam vas dragi prijatelji sa Foruma sa "Bakarnom vodicom" u zelji da Redaktor ovog foruma reaguje jer ce ovo divno mesto za razmenu razlicitih ali i konstruktivnih misljenja zbog "prskanja bakrom u januaru" uvenuti kao biljka zauvek... zaista je potrebna prva pomoc i biljkama i ljudima !

Poslednja izmena:
Nece od bakra uvenuti nista ako se prska cak i u januaru, i preparati na bazi bakra su definitivno najnetoksicniji u poredjenju sa ostalim fungicidima,pesticidima itd itd.
Srecan put,svako dobro.

Pa to da,covek je coveku vuk. Ljudi i jesu najgore zveri u prirodi. Nece mojih par hektara unistiti par kg bakra u poredjenju koliko je planeta zagadjena al otom potom,duga tema... zastita zivotne sredine je zapostavljena u celom svetu a posebno kod nas... itd itd

Skoro svi pisemo sta nam padne na pamet al ti ga odvali. Prskaj jer mora da budu dobre za tu cenu. Upadas bespotrebno kao 3 ruka koja pise o globalnom zagrevanju.prvo se cudis kako si propao a sad bacas pare na neko prskanje. Ti ako imas 2h kupine ja cu da pasem travu i to vec sutra.mozda tek posadjene pa kukas pre prve berbe kao da te dere neko

- - - - - - - - - -

Ako imas 2h kupina dolazim da vidim i potpisujemo ugovor na 50din jos sad. Uz hipoteku koju cu da ti dam overavanje u sudu

- - - - - - - - - -

Eto ti cena da ne kukas opet kako niko nece tebi da kaze u januaru

Vi sto stavljate hipoteke zarad tudjeg `dobra` zaradite troduplo na tudjoj robi. Al tesko da ce i lopovija ove godine kao krajnja `ruka` izvuci 150din na kupinu kamoli tezgarosi...
Vidim ovde po Zemunu u amanu i idei 125grama polutrule cacanke 200 dindzi... jedino tako ako budes prodavao mozes da se ovajdis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh