Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
................................................... Ima li neko vise informacija o protestu malinara ?

Sta nam preostaje? Ono kao najbolje resenje se namece da sledece godine nekim cudom ne bude ni gram maline, jeste da mi bednici ne bi imali nista, ali bi zato i taj parazitski aparat zvani drzava, dobio q...c evrica od izvoza.
Dabogda pocrkali!
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
Pa Bosanci jesu Bosanci *(bar u vicu), ali niko nije lud da proizvodi 1kg maline za 120 dinara ako ga proizvodnja toliko kosta.
Kazes imaju ozbiljnih hladnjaca!
A zar ih kod nas nema???
Kazes imaju ozbiljnih proizvodjaca!
A zar ih kod nas nema???
Prestani vise pricati i siriti tezu kako su drugi bolji od nas, jer svi ovi sto ih ti pominjes pokusavaju da dostignu nas standard u proizvodnji!!!
Pogledaj covece malo klipova po net-u, svi pominju ARILJSKI metod, pa i nama iz drugih krajeva Srbije je cilj da dostignemo Arilje, a nekima to i uspeva.
Nas je problem DRZAVA!!!
U uredjenim zemljama moler kreci - i za to je placen, ucitelj uci decu u skoli - i za to je placen, bankar radi u banci a poljoprivrednik na njivi!!!
DAKLE SVAKO SVOJ POSAO!!!
Moj zadatak kao proizvodjaca je da proizvedem ZDRAV i KVALITETAN proizvod i da ga predam svojoj hladnjaci koja ce mi za to kvalitetno platiti. Moj posao nije prerada i prodaja tog proizvoda, jer niti sam ekonomista, niti sam trgovac, niti sam prehrambeni tehnolog!
Ako ja budem prodavao, preradjivao, zamrzavao...sta ce raditi svi ostali u lancu (otici da rinatju u Nemacku, ili da voze kamione u SAD)??? A pritom niti cu postici dobru cenu na trzistu jer nemam vestine pregovaraca, niti cu napraviti dobar proizvod ako lutam na sve strane - i tako cemo svi izgubiti.
Mi imamo pametne ljude, kvalitetne strucnjake koji hoce da rade, imamo vredne proizvodjace, a imamo i jako dobre hladnjace. Samo je potrebno uvesti sistem. Ali za to jos uvek nema VOLJE!
Odgovorio bih svetskim rekorderima koji su za 10 godina imali prinos na 1 ha maline bar 200 tona,tj predali priblizno toliko maline na vagu,da je to nemoguce i takve lazi su nas dovele u situaciju o kojoj sad pisemo.
I nama salju SMS oko radova u vocnjacima,hvala im!
Nemogu a da ne primetim ...Vas post 1510 ima vise lajkova nego neki mudraci..." za celu godinu...i to valjda nesto govoriii..!?. ....? valjda koliko ste nerealni...?

Bicu precizniji,NEPOSTOJI ZASAD MALINE KOJI MOZE DATI PRINOS OD 200 ili 300 TONA U 10 GODINA NA 1 H.(NE 5 NEGO 10)
Znam i ja da moze od 150-200 kg/aru na 20 -30 ari u nekim godinama.Nije to poenta kako neshvatate.Ljubomoran nemogu biti na nekog kog nepoznajem a jos kad znam da je to nemoguce.Kada se pojavi neko sa malo objektivnosti odmah je ljubomoran,hladnjacar i koji mu se vec epiteti nenalepe pride.Pokusavam da docaram da je rad sa malinom dugorocan posao koji traje ne 1-2-3 god i sa 15-20 ari,u tom slucaju moj tata je prvak Evrope a mozda i sveta po prinosu Vilameta.
Pisao sam vec da je od strane Instituta u Oregonu dat prinos od max.180 kg/a na farmama.
Ako zvuci lepse pred blagdanove,izgovorene reci koje nisu blizu istine u vezi prinosa ,su nas dovele u vrlo nezgodnu situaciju , tacnije potpalile su tajkune, i dr.koji su imali iole malo novaca da se umesaju u proizvodnju maline.Rezultat je vidljiv u smanjenju cene maline.
Kvalitet u nasem kraju je bolji nego pre 10 tak godina.Tvrdim.Higijena takodje.Gajbe su skoro sve nove,retko kada su stare i ponekad neoprane.Samo hladnjaca iz KV salje rasparne i prljave gajbe.Lokalne hladnjace su podigle nivo poslovanja i higijene kao i sami proizvodjaci,uglavnom.Kod nas hladnjace napravise proizvodjaci sa prinosom cirka 60-70 kg.tako da to nista neznaci.