Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma nisam nerealan..! U mom okruzenju samo retki pojedinci su zaradili pare na visnji . Komsa moj 18 god radi visnju veoma uspesno ..ove god. na 1.6ha zaradio samo 120 000 din u susednom selu lik je zarado dobro ...isao sam da pogledam njegovu plantazu...i primetio sam da se ista nalazi izmedju suma sa 3 strane ..tako da sam konstatovao da je zahvaljujuci mikro klimi u okruzenju ,njegova plantaza dala dobar rod... podseticu Vas da smo imali 24 juna prvi toplotni udar a 26-og jaci . sto je uzelo danak svom vocu.Zaradili su svi ove godine sa visnjom nemojte da ste nerealni... Sve sto ja napisem vama je obilazenje istine a u stvari vas istina najvise i boli jer ja pisem onako kako jeste bez zelje da li ce se to nekome dopasti ili ne.
.
A sta su nego spekulanti oni koji su od sverca duvana i goriva podigli po nekoliko hektara maline,da nisu krvavi radnici.Ne ubere malinu ni da jede,vec jede iz gajbice.
Sad ce ministarstvo da uvede red,obaveznog agronoma,prijave radnika,itd sve po zelji predstavnika malinara,
A sta su nego spekulanti oni koji su od sverca duvana i goriva podigli po nekoliko hektara maline,da nisu krvavi radnici.Ne ubere malinu ni da jede,vec jede iz gajbice.
Sad ce ministarstvo da uvede red,obaveznog agronoma,prijave radnika,itd sve po zelji predstavnika malinara,
Drzava je uvek bila tu kad god je trebalo da se zastite bogati ,ovo sto se prica o radnicima i agronomu su navodno trazili malinari ,da se uvede red.I uvesce se mozda,ali onako kako povlastenima odgovara,a ne onako kako bi trebalo.I subvencije ako budu davace verovatno hladnjacama da one isplivaju.
Ono sto su dogovorili na sastanku su mozda i ispunili ,posto ne znam sta su se izmedju sebe dogovorili.Raznorazna udruzenja godinama ljude vuku za nos,osim njih niko drugi nije imao nikakvu korist od toga.Prave se udruzenja cisto politicki da okupe ljude da bi glasali za njih kad bude trebalo.Ja sam zvao ovdasnjeg predsednika da kazem za sastanak u ministarstvu,a on meni kaze da njega niko nije zvao.Pazi molim te treba ministar da ga zove.
Vlada Nikolic ako uvedu to bice da mala domacinsta ne mogu platiti agronoma,i svu hemiju koju ce on da odredi,a bez njegovog potpisa nema prodaje,ili ako je zasad malo veci moraju se prijaviti radnici ,a po prijavi ce sigurno svakom doci.
Nadam su to samo price,ali ne sumnjam da ce se uvesti ako to onima sto su raspizdili 10 20 i vise hektara odgovara.Onda ce se striktno pridrzavati toga godinu dve dok se konkurencija ne preda .n
Vec vidjeno u svinjarstvu,a i u ratarstvu
Gde je ovo lepteyebo![]()
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
Koga god da pitas reci ce ti da je ovo buducnost a niko ne pita "domacina" odakle pare.
![]()
![]()
![]()
hehehe a onda upru prstom u mene i meni slicne sa 20-40 ari maline i vicu HIPERPRODUKCIJA..pa mi svi sa foruma da se sastavimo dal imamo pola od ovoga?Jbmti , nisam verovao da ovako nesto postoji kod nas![]()
Čelarevo. Podunavlje
Sto rekose u jednom filmu " od ovoga moze da se rikne "
Koja armija ljudi ovo bere , nesto mi se cini da po razmaku izmedju redova nije pogodno za kombajn tj masinsko branje ?
Ili gresim . . .
Miskovicev Delta Agrar..Ako dobro uocavam ..plantaza je oko 100+-ha a u uglu hladnjaca sa duplo vecim kapacitetom...O KOJOJ SE RADI? Nista protiv nemam ako se neki hladnjacar umesto vise prerade od hladjenja ,bavi i proizvodnjom maline, njegov izbor!
Tako treba, to je buducnost naseg vocarstava (proizvodnja jabuke), sva agro-tehnika, protivgradna mreza, hladnjaca u okviru poseda, svaka cast ! Ali ovo nema veze sa malinarstvom. Usput cene maline se jos vise srozavaju cujem da se prica da se orginali uopste ne prodaju i da male hladnjace nisu prodale nista....(tako se vode prica po kraju)