R
rad78
Guest
kod mene je plug 756 isto kverneland daske 2x30cm da nije ovaj 754 manji zahvat?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zato sam bio zbunjen kad sam kupovao raonike za njega,objasnim mu kakav plug imam i kaze mi covek da je taj moj plug 754??? Kupio sam ga od komsije koji je prestao da se bavi poljoprivredom ali pise na njemu IMT 756-25.Plug je dosta star i stvarno ima Kverneland daske. Kakva god da je zemlja kad ores s njim nista se ne lepi, daske se sijaju moz' se ogledati na njih.Raonici isto standardni za 756 ne pasu za ovaj plug, jel je zadna rupa malko nize pa mi je kovac prepravljao.Ne, 754 ima zahvat 2x30cm. Ima malo rastojanje izmedju glava, pa ljudi pomisle da je to manji plug.
Gledam ovo oranje kako kverneland slaze dve po dve brazdeIsto kao kod mene.
Izgleda da ti tu i nije neka teska zemlja, cim sa fergusonom vuces 2x30cm?
Ne, ne ovo je prvo oranje.. Posle ce se tanjirati do setve, svaki put kad izbije mladjar..Vec sam ti rekao da sam ljubomoran na tvoj traktor
A tebi kao da je zapalo da razoravas ove problematicne parcele. Prvo si krcio njivu, pa onda jednobrazni plug, pa sada ponovo razbijanje parloga jednobraznim plugom
Lepo je ovo ispalo.
Resili smo da damo kumu, on ce tu da poseje kukuruz, posle ce da ga sece na zeleno i da daje kravama. Tu od nekog prinosa nema nista.
Evo kako se spremilo, ja sam izorao,a kum spremao..
Dobro ore...dobar plug.!!Bas tako.
meni je jasno kao dan da lanci moraju biti slobodni prilikom oranja, ali verujte mi, kada nam nakacio ovaj plug da bude tako slobodan, orao je tako da je preskakao jedan deo koji je trebao da hvata i nikako nije hteo da ide sam desno. Pa sam bio primoran da ga pomerim na osovini skroz desno, i bilo je bolje, ali je ponovo malo preskakao i vukao traktor u oranje. Kada rucica stoji na sredini, obzirom da mora da bude desno, onda zbog strasno tvrde zemlje plug hvata vise, pa mi skoro podigne traktor i zanosi ga u oranje. Onda sam rucicu povukao skroz nazad, ispravio plug da hvata sto pravije moguce, i bilo je bolje, ali i dalje treba da se malo nategne lancem, ali nisam vise imao tu mogucnost.
Juce sam orao oko 10h. Mojih brdovitih 75 ari, i komsiji razbijao isto ledinu 30ak ari. namucio sam i ruke, i traktor. O okretanju i cimanju uz gubljenje vremena da i ne pricam....
upload
image free hosting
free image uploading
free image hosting