Zoran Kostović
Član
Današnja rabota.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas tako.
meni je jasno kao dan da lanci moraju biti slobodni prilikom oranja, ali verujte mi, kada nam nakacio ovaj plug da bude tako slobodan, orao je tako da je preskakao jedan deo koji je trebao da hvata i nikako nije hteo da ide sam desno. Pa sam bio primoran da ga pomerim na osovini skroz desno, i bilo je bolje, ali je ponovo malo preskakao i vukao traktor u oranje. Kada rucica stoji na sredini, obzirom da mora da bude desno, onda zbog strasno tvrde zemlje plug hvata vise, pa mi skoro podigne traktor i zanosi ga u oranje. Onda sam rucicu povukao skroz nazad, ispravio plug da hvata sto pravije moguce, i bilo je bolje, ali i dalje treba da se malo nategne lancem, ali nisam vise imao tu mogucnost.
Juce sam orao oko 10h. Mojih brdovitih 75 ari, i komsiji razbijao isto ledinu 30ak ari. namucio sam i ruke, i traktor. O okretanju i cimanju uz gubljenje vremena da i ne pricam....
upload
image free hosting
free image uploading
free image hosting
Moguce da si u pravu. Isti simptomi su bili i kod mene, a inace, ukupno cetvoro nas na njivi je probalo da ga nasleluje, i niko nije uspeo..Druze oranje je islo tako tesko zbog pluga, nije to ni do stelovanja niti do bocnih lanaca(koji u oranju nicemu ne koriste) vec je do pluga. Taj plug koji ti vuces je tesko djubre da ne kazem s*anje! Znam zato sto sam imao isti takav plug i najsrecniji sam bio onda kada sam ga iz revolta dao ciganima da ga bace u staro gvozdje, da ne mucim sebe i ne silim traktor bez potrebe!
Zakacim ja takav plug, mislim se jednobrazni je pa cu duboko da razorem livadu. Odem u njivu nastelujem sve kako valja traktor ( zetor2511) puca hoce da eksplodira jedva ore 4 sporom ni 20cm dubine, plus gde god zapne prednji kraj traktora zabaci desno u oranje. Iznerviram se odem kuci zakacim dvobrazni IMT-755 vratim se u njivu i dublje i lepse poorem nego sto je isao taj jednobrazni, a traktor sa imt755 plugom ide samo peva 1 brzom.
Verujem ti da si se namucio, baci taj plug da ne mucis sebe i traktor ako imas potrebe za jednobraznim plugom za jeftine pare ima IMT-ovif 15tog u mesecu na vasaru u Smederevskoj Palanci i nema glava da te boli.
Moguce da si u pravu. Isti simptomi su bili i kod mene, a inace, ukupno cetvoro nas na njivi je probalo da ga nasleluje, i niko nije uspeo..
Ovaj plug ti nisi nikako mogao da vuces sa tako slabim zetorom, bez obzira na zemlju, jer ovo nije klasican jednobrazni plug koji zahteva manju snagu za vucu od imt 755. Znam da je logicno da se jedna brazda vuce lakse od dve, ali specifikacije ovog pluga kazu da on fabricki postize dubinu od 38cm. E sada, ja sam mislio da je to idealna kombinacija za mog zetora od 55hp, ali se ispostavilo da nisam mogao preko 20cm nigde da postignem.
Evo specifikacija pluga
http://s2.postimg.org/wh60v4a2x/Untitled.jpg