PROJEKAT FTN-a: Laki poljoprivredni transporter

Da li imate potrebu za lakim poljoprivrednim transporterom?


  • Ukupno glasača
    46
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pravim ga sam. Nego jednostavno neću forsirati neku ideju na sednicama ako za nju nema realne potrebe. Zato sam rekao da odbacujem ideju o zadnjem upravljanju.
Ne kontam šta si hteo reći sa drugim delom rečenice, s obzirom na to da sam dogurao do četvrte godine...

Tema trenutno stagnira jer moram da se bakćem sa kolokvijumima.
 
Evo Rajkinog transportera, setih se gde da tražim:

Iz profila ne deluje baš lepo, inače prošlogodišnji adut Rakovice je "Transporete 60", sa IMR motorom od 57ks i nosivosti 2t po licenci Lombardinija. Šta se dešava trenutno, ne znam, znam da su pokušali da se odupru privatizaciji sa ovim modelom i novim linijama traktora....

I info sa IMR sajta:

RAKOVICA TRANSPORTER 60 - Poljoprivredno transportno vozilo

Specijalno transportno vozilo konstruisano je za specifične potrebe Korisnika, koji rade u planinskim predelima i imaju potrebu za radnim mašinama koje se mogu koristiti i za poslove transporta poijoprivrednih proizvoda i opreme.

Radi boljih performansi vozilo je konstruisano sa pogonom na sva 4 točka u zglobnoj varijanti, radi lakšeg savladavanja prepreka u terenskim uslovima (planinski pašnjaci i šumski putevi).

Vozilo je standardno opremljeno sigurnosnim ramom radi zaštite kod prevrtanja.
Po želji može biti opremljeno i kabinom.

Kod vozila sa zaštitnom ramom, vozač je zaštićen sigurnosnom rešetkom prema trostranom kiper sanduku.

Sistem za upravljanje je sa servoupravljačem i zglobom. Kočenje je sa hidrauličnim kočnim sistemom. Pogon na obe osovine je opremIjen blokadom diferencijala.

Po želji umesto trostranog kiper sanduka može biti opremljeno sa platformom, odnosno specijalnim nadgradnjama za servisne, vatro- gasne i slične poterbe.

Pored poljoprivredne primene i transporta u poljoprivredi sa specijalnom opremom, može se koristiti za građevinske radove u gradovima, na površinskim kopovima kao vozilo logističke podrške (servis), pri održavanju dalekovoda i slično.



MOTOR
Dizel motor sa direktnim ubrizgavanjem, prirodno punjeni, hlađen tečnošću, STAGE 2. Od 01. januara 2007. godine STAGE 3.
Niskog je nivoa buke i niske potrošnje goriva (242 gr/KWh odnosno 178 gr/KSh), snage 35 KW (48 KS) pri 26007min, maksimalnog momenta 145 Nm pri 1200 7 min.

TRANSMISIJA
MENJAČ: Potpuno sinhronizovan, sa 8+8 stepeni prenosa.
MASA VOZILA: Ukupna masa vozila je 4500kg.

BRZINA: Maksimalna brzina vozila je 40 km/h, što dozvoljava upotrebu vozila i na autoputu.
 
Pozdrav svima!
Danas smo kolege sa fakulteta i ja počeli da špartamo po sajmu i da anketiramo ljude. Postaviću i ovde slike stranica ankete, da bi i oni članovi koji bi želeli da pomognu to mogli da učine tako što će poslati odgovore meni u PP.
Posebno naglašavam da svoje ime, prezime i telefon ne morate navesti ako to ne želite. :)

Anketa izgleda ovako:

strana1.jpg


strana2.jpg




Vaš tekstualni odgovor bi mogao da izgleda ovako na primer:

Strana 1:

Njiva - 50 kj – 4 km – R (ravničarski teren) – soja, kukuruz, pšenica
Vinograd – 2 kj – 10 km – BP (brdsko-planinski teren)
Livada – 2 kj – 3km - R
Šuma – 60 ari – 12 km

Goveda – 7 – 0 - R
Ovce – 0 – 10 – BP

Traktor - 30 KS + 110 KS (ako imate više traktora, molimo vas da navedete snagu svakog pojedinačno)
Jednoosovinska prikolica – 2t
Dvoosovinska prikolica – 4t + 4t (ako ih imate više, molimo vas da posebno navedete nosivost svake pojedinačno)
Motokultivator – 12 KS

Strana 2:

Nosivost – 2t
Brzina – 45 km/h
Nadgradnja: kiper + cisterna
Priključci za rad: freza + kosačica+rasturač za mineralno hranivo+kuka za vuču prikolice
Broj sedišta: 2
Ostalo: kabina + roll bar (u suštini, bilo koja ideja vam padne na pamet, sobodno je napišite)
Za koje svrhe biste koristili ovakvo vozilo? – Za transport i rasturanje mineralnog hraniva, za transport gajbica, freziranje, košenje trave, transport drva.

Ime:
Prezime:
Kontakt:


Hvala unapred svakome ko nam bude pomogao popunjavanjem ankete! :ppozdrav:
 
Danas na sajmu sam išao na štand IMR-a da pitam šta se dešava sa poljo.transporterom koji je bio pre neku god. izložen na sajmu.
Pričao sa nekim direktorom prodaje i on mi je potvrdio da se od toga odustalo.
 
He, he, pa to je samo jedna malo kulturnija i bezbednija varijanta motokultivatora. Kome je potreban motokultivator, njemu je u stvari potrebno ovo kao rešenje za budućnost jer će moći da odgovori sve strožim zahtevima bezbednosti saobraćaja, a takođe i komfora u radu tipa kabine i to da ne moraš da koračaš za njime kada kosiš ili frezuješ. To bi bilo kad bi bilo da naši tzv. "hobi" poljoprivrednici ne znaju šta će sa silnim parama.
Realno kada se uzme u obzir da danas niko neće da izdvoji ni 100 evra da kupi polovan MIO-Standard motokultivator i to iz dva razloga(1. mrzi ga da radi i 2. nema ni tih 100 evra odakle da pozajmi), kako neko može onda da očekuje da jedan mini proizvođač koji proizvodi samo za sopstvene potrebe izdvoji pozamašnu kintu za ovako nešto.
Svako ko planira da raducka nešto za sebe bi radije kupio za par hiljada evra(može da se nađe kod nekog "srećnog naslednika") kompletiran mašinski park pokojnog čike - dakle neki drkavi 540 i slično, komplet sa jednobrazdnim plugom, drljačom, ciklonom, prskalicom i korpom za svinje...
Tako bi lepo odmah imao jedan pravi traktor na koje može da kači sve postojeće standardne priključke. Čak i oni koji insistiraju na novom kupili bi pre jedan novi mini-traktor nego ovog "Frankenštajna" što ne znaš na šta liči. Nit je traktor niti kamionet niti motokultivator. Sve u svemu - promašena investicija!
Dok se naš IMR zamajava fantazijama i "izmišljanjem tople vode", MTZ-Belarus zadovoljno trlja ruke od prodaje svojih proverenih komercijalnih modela na našem tržištu. Teško je danas naći domaćina u Vojvodini koji nema u dvorištu makar jedan MTZ traktor.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh