Ja mislim, kako taj projekat nije baš najpametnije zamišljen.
Stvari se razvijaju i nadgrađivaju na bazi nekih iskustva i korištenje postojeće opreme.
Nažalost situacija u Srbiji u zadnjim decenijama nije dala korisnicima šanse, da bi mogli stići vlastita iskustva kvalitetnom opremom, jer je dobar dio trga bio i još je prinuđen na korištenje top produkata u vidu IMT, Rakovice i MTZ.
Po meni raspis služi sam sebi, pare budu potrošene, efekt bude ili ne bude, možda naprave neki prototip, da zadovolje uslove raspisa. To ne znaći, da to mislim za tim na fakultetu, a iskustva mi pokazuju u tom pravcu. Dok bude para, svi budu zagrijani, a dok shvate obim projekta i troška, tražit će se krivine, da se pare potroše i pokaže neki rezultat.
Mislim, kako su u brdskim poljoprivredama u zadnjim decenijama bili razvijeni razni modeli tih mašina, za neke od starijih bi se moglo izvršit povoljan otkup licence i možda radit na nadogradnji toga.
A pošto je u realnom životu privatna inicijativa snažnija i racionalnija od 'državne', puzno više efekta bi dao raspis, koji bi otkupio neki 'domaći rad', za koji bi se procenilo da ima viziju da se razvije u nešto korisno.