Proizvodnja rasada u plastenicima

Ja u plasteniku imam napravljen boks koji je visok oko 60sm.To grejem sa parnim grejanjem izvod iz kuce.Tu imam oko 20stepeni a plastenik ne merim znam da voda koja se kondezuje obavezno zaledi.

isto tako ja kao i jura grejem .
Knez ti sa topom ima da se naradiš pošteno.Pokušaj da smanjiš zapreminu grejnog prostora koliko je to moguće.Poduplaj folije i nekako se preguli ovih 10- tak dana ogrejaće nas sunce to nam je zagarantovano.

---------- Poruka napisana u 09:50 ---------- Prethodna poruka je at 09:48 ----------

ok ljubek i jura sta mi onda preporucujete samo da znate da je to za 1 ar plastenika nije bas neka velika proizvodnja
uzmi mišel od sakate imaš hobi program po poljoprivrednim apotekama pakovanje po 80 zrna.

pozdrav ljudi pa sta cemo sa ovim temperaturama?

---------- Poruka napisana u 18:32 ---------- Prethodna poruka je at 18:22 ----------

moze li neko da mi kaze kolika kolicina svjetlosti je potrebno da ima rasad dok NE NIKNE? Pitam to zbog mogucnosti da se nakon sijanja gajbe drze u kuci na solidnoj svjetlosti i temperaturi dok ne niknu ili npr. na balkonu. Tako radimo godinama unazad,ali me zanima radi li jos ko tako?

Uploaded with ImageShack.us
Evo kako izgleda rasvjeta za rasadu, a dok nicanje ne počne za povrće ti ne treba svjetlost, a kada počne nicanje onda ti treba dnevna svjetlost a najbolje sunce.

---------- Poruka napisana 04-02-12 u 14:18 ---------- Prethodna poruka je 03-02-12 at 21:00 ----------

Evo paprika je skoro nikla ima još pokoja vrcalica.

Uploaded with ImageShack.us

---------- Poruka napisana 05-02-12 u 10:16 ---------- Prethodna poruka je 04-02-12 at 14:18 ----------

Ima li ko od vas grijanje rasade na vodu a da ima posebnu regulaciju temperature za svaki rasadnik.

Ja se izvinjavam,ako je pitanje bilo upuceno meni,kasno sam shvatio.Ja ne znam nikoga ko grije plastenike na taj nacin,u nasem kraju nije bas puno razvijena plastenicka proizvodnja,tako da vrlo mali broj ljudi uopšte i grije.

---------- Poruka napisana u 18:59 ---------- Prethodna poruka je at 18:55 ----------

Zanimalo bi me,ako mi ko moze preporučiti šta je najbolje stavljati u gajbe ispod zemlje,i šta vi stavljate,slamu,stajski..prije sijanja za pikiranje.

---------- Poruka napisana u 19:01 ---------- Prethodna poruka je at 18:59 ----------

ja sam dosad sve probavao,najbolje se pokazao stajski

imam brokula nasadena vo kontenjeri i e izilena okolu 2-3 cm a nema livcinja.sto da napravam sa da go usvrstam korenot

molio bi za pomoc {prvi put radim rasad} rasad star 10 dana ali se izduzio jer je termo cebe dobilo neki spoj diglo temperaturu na 50c cele noci i onda crklo,sad grijem na grejalicu u kiosku, moze li neko da mi kaze kako mogu da ga oporavim da neide vise u visinu nego u debljinu?

Ako nemaš puno toga kad dobije prve listove pikiraj a dotle noću drži temperaturu 12-14 stepeni a danju do 18 stepeni uz što više svjetlosti.

Kako vidim onaj prvi plastični ti je jako vlažno skoro da pliva u vodi, nema koren vazduha. I ono što miladin kaže više svetloti ali i jače, kod prozora neće valjati.

molio bi za pomoc {prvi put radim rasad} rasad star 10 dana ali se izduzio jer je termo cebe dobilo neki spoj diglo temperaturu na 50c cele noci i onda crklo,sad grijem na grejalicu u kiosku, moze li neko da mi kaze kako mogu da ga oporavim da neide vise u visinu nego u debljinu?

Prepikiraj dublje u veće kontejnere i osiguraj dobro osvjetljenje.

Nazad
Vrh