Proizvodnja rasada u plastenicima

SRECAN BOZIC HRISTOS SE RODI svima koji slave puno zdravlja ,srece nek je rodna godina i dosta para

danas kupio seme,mondijal 500s, 27e
misel je sada pod drugim imenom [neznam tacno] cena 36e za 500s

pozdrav svima na forumu i SRETNA VAM NOVA 2013 god.Bavim se proizvodnjom paradajiza iz hobija i gledam vase komentare vec godinu dana .Ima vas dosta stucnih a ja se bavim proizvodnjom rasada paradajiza za sebe i za prijatelje iz hobija.Proizvodio sam prosle god bog bif i jasminiju uz kolac i bobcat od singente bez kolca .Svi su odlicni big bif najrodniji ali je za kucnu upotrbu jer je malo meksi od jasminije.Bobcat je strasno rodan i ukusan .Meni je problem kod bobcata sto nema hobi pakovanja od 100 semenki pa sam prosle godine do semena dosao od njihovog predstavnika.TREBA MI 10 ili 20 SEMENKI SERIJA ILI KOKTEL paradajiza da kupim ako je neko u mogucnosti da mi proda.HVALA

P sejanje bar kod mene sledecih dana.Namerno sam pomerio nekoliko dana setvu.

- - - - - - - - - -

Evo posejana prva tura paradajza,znaci zvanicno sam otvorio svoju proizvodnu godinu i na dam se da bude uspesna a to isto zelim i kolegama povrtarima

Kada treba posejati seme za rasad paprike,paradajza,krastavca i modrog patlidzana koje racunam da posadim na otvoreno

Kada treba posejati seme za rasad paprike,paradajza,krastavca i modrog patlidzana koje racunam da posadim na otvoreno
Sve zavisi od podneblja gde zivis tjst dali si u ravnicarskom ili brdsko planinskom podruciju,zavisi od klimatskih uslova,dali sejes za vanjsku ili plastenicku proizvodnju,broja suncanih dana na tvom podruciju itd....e sad kod mene sadnja tjst setva pocinje oko 10 februara a vidim da kod nekih povrtara je to mnogo ranije.Pozdrav.

Knez1 hvala sto si se potrudio da mi pomognes.Zivim u Makedoniju,pa znas kakvi su dani kod nas,suncani.Zato i ne znam kad da pocnem sa sejanjem.Imam staro seme paradajza.Mislim odmah da ga posejem u casice,isto i paprika ikrastavac.

Семе може да се чува и више година само се пре сетве дезинфикује,стратификује,посебним купкама и поступцима потстакне семена клица да се повећа енергија клијања и % клијавости,провери семе пробом на 100 насумично одабраних семенки....Бива почесто да је такво семе боље него тренутно куповно.

A da za promenu malo preciznije opises taj postupak.I koliko ja znam ne biva da je staro seme bolje od svezijeg.
Paradajz danas zavrsava nicanje a po onome sto se vidi bice preko 90% sigurno.

ja danas posejao 1300 paradajzova mišel sakata i 2000 bibica od dune.

nastavak setve za 2 dana sejem paprike salana i ringo.

kada da posejem papriku baburu, kako bih mogao da je rasadim u plastenik koji negrejem.upitanju je blondi.

posej je ove nedelje.
ako imaš dobre uslove za odgajanje rasada rasadjivanje oko 10 aprila.

- - - - - - - - - -

kakvo vreme za proizvodnju rasada dušu dalo.
bez grejanja u plasteniku 25 celi dan.

samo da druga polovina februara i mart bude prava zima.

Ove godine koristim litvanijski treset agro profi rs1, prošle godine klasmann-ov ts1, i mešam sa perlitom.

Nazad
Vrh