Proizvodnja rasada u plastenicima

Treba ti dva reda sijalica po 100w na razmaku jedna od druge 80cm.

U nedostatku svezeg stajnjaka kako bi jos moglo da se greja rasad paprike i paradajza?

Ja bih ti savetovao da dole stavis stiropor jedinicu pa najlon pa grejač pa najlon pa pesak pa tek onda kontejnere,jeste mozda nekom komplikovano ali ako nije za jednokratnu upotrebu lako se osteti i nije nista skuplje od smrznutog rasada.Prosle god sam tako prosao pa mi propade 3-4 kontejnera po 102 rupe trogira.Ove god se neću igrati.poz.
ako moze objasnjenje kako na ovo staviti stiropolne kontejnere,jel treba preko ovoga nesto stavit npr.pijesak pa tek onda kontejnere ili kako vec?

Neznam,mislim da nema potrebe za toliko peska,ja sam stavljao do 5cm i dobro je odradjivalo.U principu i toliko je ok teze se hladi i stedi energiju.

kod grijanja rasada na el. tepihu obavezno koristiti ubodni termometar za kontrolu temperature supstrata, jer su termostati neprecizni...

mislim da se spominje nekih 3200 din nisam siguran,prosle god sa kupio iz Krusevca čovek radi na uv foliji,daleko kvalitetniji od Mahmutovića iz pazara(moje iskustvo)a ako pronadjem broj napisacu.Ima kod ovog i ubodni.

- - - - - - - - - -

Sad sam zvao čoveka 30€ razne dimenzije.Evo tel. 037/470 727 i 063/8322520.izvinjavam se Moderatorima al ovo je u svrhu pomoći ljudima,ekstra su verujte mi.

Jagodic1972 je u pravu u vezi toga.Jedan moj drugar je nastelovao na cebetu temperaturu i stavio krastavce da klijaju .kada je posle pogledao (posle nekog vremena)semenke su bile isprzene i gde je klica bila i ona se sprzila.Najbolje je ubosti termometar u casu ,pa prema njegovoj teperaturi da se steluje temperatura cebeta

Pa dobro o čemu pričamo ,naravno da se mora pratiti a ipak je to mala privreda.Sto bi reko nas narod"kolko para tolko i muzike".

Ja stavljam na stiropor i creva su okiten ali ne koristim macku
Po meni svako crevo treba da ima ventil da se grejanje moze po potrebi smanjiti

Poslednja izmena:
I mi imamo takvo podno grejanje u dva plastenika isto sa okitenom.samo mi msmo stavljali preko zemlje i sodera i stiropor i najlon pa reko toga svega creva pa zemlja(samo ne mogu da se setim kojim redom je to islo).Na kraju pec na struju sa malim bojlerom .Posto u plastenicima imamo po tri leje , na peci ima tri prekidaca pa mozemo da grejemo koju leju ocemo ,a dole su slavine koje zavijamo u zavisnosti do leje o kojoj se radi
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
kod mene slično kao kod miladina ali su creva okiten na razmaku od 25 cm i pokrivena su peskom min 5 cm.
prošle sezone se pokazalo dobro ali ipak bi trebalo provući povratni vod pored kontejnera tako da temp vazduha bude ipak malo veća.bilo je napolju - 25 a unutra + 8 ukupno imam 32 kvm i planiram proširenje za još toliko.

Nazad
Vrh