ssseva
Član
ja sam rasadio sve. sad dva dana odmora,a onda vezivanje paradajza.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja za prihranu dajem kristalno đubrivo starter 15-30-15, a previkur obočno ide posle sjetve, posle pikiranja i pred samu sadnju na stalno mjesto. U 10l vode naspeš 20ml previkura i sa time zaliješ 2,5 m2, ili previkur enerdži u 10l vode naspeš 20ml previkura enerdži i time zaliješ 5m2.
Za đubrenje rasade do presađivanja ja imam bure od 200l, u njega naspem vodu i 200gr startera i sa tom količinom zalijem 6000 biljaka krastavca, ako je hladnije vrijeme tu količinu potrošim od dva tri puta ako je toplo onda odjednom potrošim, u suštini bitno je da je 1gr na 1 lit vode i tako zaljevaš dva tri puta pa dva tri zaljevanja sa čistom vodom. Zaljevanje sa đubrivom počinjem 15 dana posle nicanja krastavca a papriku posle dva prava lista. To je pravilo proizvodnje rasada u kotajnerima od stiropola ili plastike, ako je proizvodnja na zrelom stajnjaku onda se đubri sa manjim dozama ako se pokaže potreba.dali daješ uvijek jednako kristalona od nicanja do presađivanja, ja na primjer idem sa prvim kristalonom 10 dana nakon nicanja 0,5grama kada krastavac ima 4 lista povečam na 1gram, a prije presađivanja 1,5gram, koliko vode potrošiš za gnojidbu 1000 biljaka krstavaca (omjer vode i kristalona) pozdrav hvala
meni je pre par godina isto tako miševi navalili pošto komšija ima ambar čak od zemlje miševi navalili i zgrizli pola rasada dok nisam ukapiro štaje toje kad nemaju gde da piju vode i kadje sušno koštoje bilo do nedavno sad nebi trebalo da dirajuNesto mi jede rasad paprike,na 3-5mm od zemlje je preseca i gornjeg dela uopste nema.Sta moze da bude?
da bilo je problema sa mrazom al ništa strašno, kada ne zaljevam odmah mi se počne stvarati kao neka kora smanjiti ću zaljevanje pa čemo vidjeti. pozdrav hvala
dali možda netko zna u čemu je problem sa rasadom u pitanju je rasada krastavaca salatara, odjedno su počeli listovi žutjeti i uvijati se a sada na nekoliko kao da trune inače rasada je u plasteniku temperature budu oko 10 kada je ovakvo vrijeme ja ih još pokrijem jednim najlonom ispod najlona bude za 7,8 stupnjeva toplije, savakih 7-10 danad dajem gnojivo 18-11-18+2,5mgo+me, ljubičasti čep, iznad sam objesio ljepljive ploče za sada nema ni tripsa ni ušiju ima osam problema sa mravima i vrapcima i to je davno rješeno vodu dajem rano ujutro i kasno navečer još nisam špricao sa nikakvim sredstvima za zaštitu od bolesti, hvala
![]()
![]()
![]()
![]()
Dali zna neko koliko se krecu cene rasada po struku paprike i paradajza okvirno...