Proizvodnja rasada u plastenicima

@nane Prestani ga pokrivati sam najlonom jer se pod najlonom polako kuva. Ili kupi agril ili ga nemoj pokrivati.

hvala na pomoći, od kada ste me savjetovali prestao sam davati gnojivo i pokrivati rasad, se dosta popravio sutra počinjem saditi pa stavim slike da vidite još jednom hvala dali mi možete reći koje gnojivo da mu dam nakon sadnje

prvo da vam još jednom zahvalim na pomoći, evo slike krastavaca za sad je sve dobro ali vidjeti čete ove prve počelo mi se izbacivati nešto na listovima nisam siguran što sumnjam na plamenjaču, i još jedno pitanje koliko dajete vode krastavcima kroz kpk nakon presađivanja ja imam 6 redova 100m oko 1200 biljaka svaki dam puštam 1000l vode dali je to u redu još jednnom hvala na svim savjetima, pozdrav
sam0469l.jpg

sam0470ll.jpg

sam0471w.jpg

sam0474u.jpg

sam0475g.jpg

najbolja stara proverena mera i najjednostavnija u zmes u saku zemlje i do god je kompaktna kada je stisnes ne dodajes vode cim se pocinje rasipati dodajes
prvo da vam još jednom zahvalim na pomoći, evo slike krastavaca za sad je sve dobro ali vidjeti čete ove prve počelo mi se izbacivati nešto na listovima nisam siguran što sumnjam na plamenjaču, i još jedno pitanje koliko dajete vode krastavcima kroz kpk nakon presađivanja ja imam 6 redova 100m oko 1200 biljaka svaki dam puštam 1000l vode dali je to u redu još jednnom hvala na svim savjetima, pozdrav
sam0469l.jpg

sam0470ll.jpg

sam0471w.jpg

sam0474u.jpg

sam0475g.jpg

---------- Poruka napisana u 00:15 ---------- Prethodna poruka je at 00:13 ----------

a sutra cu vam poslati kompletan program djubrenja za krastavac

Te fleke na listu liče na plamenjaču, nebi bilo loše da ga zaštitiš nekim preparatom, a voda posle sadnje je problematična, nije dobar ni višak kao ni manjak, grubo rečeno nemoj praviti baru oko struka a nesmije biti ni suva zemlja, kako kaže roggacci zemlja u ruci nesmije ni da se mrvi a ni da se cijedi voda ali pazi to važi kraj samog korijena biljke gdje su žile na dubini 10-15 cm.

našao sam problem od ovih fleka, nismo imali mjesta u rasadniku pa smo pravili manji od željeznih cijevi odnosno od armaturne mreže na njih smo navukli izolaciju da kada zaljevamo biljka ne dođe u dodir sa željezom ali sam primjetio da se ipak cijedi želježo i bojim se da je to razlog, zemlja na 15cm se trenutno može oblikovati kao plastelin znači kad se stisne niti se mrvi niti se cijedi voda ali mislim malo manje vode davati pa ću vidjeti, hvala

našao sam problem od ovih fleka, nismo imali mjesta u rasadniku pa smo pravili manji od željeznih cijevi odnosno od armaturne mreže na njih smo navukli izolaciju da kada zaljevamo biljka ne dođe u dodir sa željezom ali sam primjetio da se ipak cijedi želježo i bojim se da je to razlog, zemlja na 15cm se trenutno može oblikovati kao plastelin znači kad se stisne niti se mrvi niti se cijedi voda ali mislim malo manje vode davati pa ću vidjeti, hvala
Ovo gore na slikama moze da bude ostecenje od vode jer ako se zaliva i na listu ostanu velike kapi vode,zna da ako bude mala vlaznost u plasteniku da osteti list u rasadu.Zato najbolje uzeti i zalivati samo oko stabla biljke(ako je moguce).I obavezno zastita posle zalivanja.Rekao bih da ti je i ishrana bila na nekom niskom nivo jer su biljke bas blede i fali im hrane....

To druze nije od toga ,,,evo ti program kemirin za krastavac,a evo i mojih slika krastavca koji nije dobio ni gram bilo kakvog djubriva osim mesavine sagorelog stajnjaka i zemlje ....u to je sasadjen
21444l4.jpg

2dvobcy.jpg

vxelow.jpg

107sylf.jpg

sam0543a.jpg

sam0540t.jpg

sam0546p.jpg

sam0552zh.jpg

sam0537k.jpg

pozdrav evo mene opet sa mojim problemima, dali netko zna što je problem prije su bili samo krastavci sad je i paprika od početka je špricana proplantom a prošli tjedan sa špricao karate zeonom i dithane dali netko možda ima ovakvih problema ili zna u čemu je problem bojim se da nije neko virusno oboljenje, hvala

Imali netko ideju zasto su mi listovi na sadnicama lubenica zuti , narastli su mi do nekih 3 lista i krenuli da zute , ja ih posadio na zemlju reko da se oporave ali idalje isto i gore , sta da radim.

Sta dodajete da se u sadnica razvije korjenov sistem , gledao sam kod mnogi ljudi koji prave rasad za prodaju , kad izvade sadnicu iz case i ne vidi se zemlja sve je korjen , a biljka bude debela i zdrava , imali neki redosljed prihrane i sa cime.

A tebi nema korena? Razvoj korena pospešuje fosfor, znači zalivaj sa đubrivom gde ima najviše fosfora, npr 15-30-15, srednji broj je fosfor.

Nazad
Vrh