Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa uvek kada je neka stresna situacija kod biljaka dobro dodju aminokiseline...Nisam mislila da mu nedostaje vode, plasila sam se da je nema previse, da li bi vredelo da ga sad posle ovog prskanja, karenca je u svakom slucaju 5 dana, dodatno prihranim, i sta biste mi savetovali???
Imam problem sa paradajzom.. Trule mu stabla i plodovi.. Plodovi manje vise, ali mu pocrni stablo i samo se slomi na tom mjestu. Sto je najgore imam 24 ciste sorte paradajza, i ako ovako nastavi, necu imati ni za sjemena.. Nisam nicim tretirao, a posadio sam ga na njivi koja je dosta mocvarna i na istoj nista nije sadjeno 20 godina..
Ovako izgleda stablo..
http://postimg.org/image/x4hj1qll9/
Hvala u svakom slucaju, ali ima jedan problem.. Ne koristim hemijske preparate. Radim iskljucivo organski. U drugom plasteniku koji je pokriven najlonom apsolutno sve je ok.Fitoftora je to,ima različite simptome na stablu i na lišću,vremenski su uvjeti idealni za razvoj,treba raditi kompletnu zaštitu za fitoftoru,botritis,alternariju i bakterioze za svaki slučaj.Fitoftoru i alternariju pokrivaju većinom isti fungicidi, za botritis treba raditi miks,kao i za pjegavosti.Imaš gore preporuke fungicida,ako misliš da ti nije jasno,postavi pitanje.
Do sada sam prehranjivala samo woksalom, sta mi preporucujete? Misim koji preparat konkretno, prva gdina je da radim plastenik, a ovo sto smo napolju sejali nikad nije prskano ni prihranjivano, pa ne znampa uvek kada je neka stresna situacija kod biljaka dobro dodju aminokiseline...
Mankosav je kontaktni fungicid (preventivac),sa mankozebom kao aktivnom materijom (Mankogal,Ditan...).To je mozda i najkoriscenija kontaktna materija u vocarstvu i povrtarstvu,koja deluje na vise mesta (multi-site).Dobar preventivni preparat,medjutim u losim vremenskim uslovima,kao ove godine,mora se osloniti malo vise na sistemike i lokal-sistemike.Да ли је неко користио Манкосав у спречавању и превенцији пламењаче на парадајзу?Како се показао?