Zvao mene komšija ljetos da idemo da vidimo jednu prikolicu, IMT, kao zvao on prodavca, prikolica nahvaljena, super stanje, dobre gume, papiri, ma nova joj nije ravna. Sjedemo mi u kola i ajd. Dodjemo mi, vidim ja sumnjivo, dvorište puno nekih rasturenih mašina, prikolica, nema šta nema, otpad pravi. Ajd gdje je prikolica, evo je iza šupe. Odemo mi tamo i imamo šta da vidimo. Prikolica je nešto najgore što sam ikad, al ikad u životu vidio. IKAD. Maksimalno razvaljena, ram kriv, varen na 18 mjesta (što sam mogao da nadjem od korozije), stranice toliko trule da nismo smjeli da ih otvorimo jer bi šarke otpale, pod šupalj, kipa ima al klipove možeš rukom da klimaš, nema crijeva, nema ništa od instalacija, ni jedan jedini trag da su instalacije ikad postojale, "oko" na kuki svo izvareno, gume trule, drobe se prstima a lufta ima kilometar, osovina lomljena i varena. Na nekoliko mjesta sam na ramu našao čak i nekoliko zavarenih starih lemeša od plugova, zavarivali ih preko lomova da je "ojačaju".
Cijena, "vrlo povoljnih" i "ja to kao vama, jer se prve mušterije", 3000KM tj. 1500E.
Usput, ispostavilo se da naravno nema ni papire.
Vjerovali ili ne, jedva sam komšiju ubijedio da je ne kupi, on navalio kao spustice mi cijenu na 2500KM pa cu je ja srediti (bilo mu baš nužda jer je trebala da krene sezona branja kukuruza). Posle mu preko oglasa nadjem prikolicu, isto IMT, 2500KM u odličnom stanju sa papirima, jedino ulaganje je bilo crijevo od kipe, staro bilo trulo, nije puštalo al je djelovalo nesigruno pa ga je zamijenio. Dovezao, registrovao i samo gas.