Priprema granule sastav i vrste granule po % proteina i mašina za peletriranje..

Ala su čiste kao da nisu korišćene, svaka čast na održavanju peletirke.

Da li neko zna gde se moze napraviti ili nabaviti resetka za peletirku precnik da joj je 97mm.Inace slike ce za vikend stici

Da li neko zna gde se moze napraviti ili nabaviti resetka za peletirku precnik da joj je 97mm.Inace slike ce za vikend stici
ma resetka se da napraviti i recepture nisu problem imam ih ali peletirka je problem pogotovo malog kapaciteta pa ako nije problem daj neku sliku i princip rada jer kunicare niko ne shvata ozbiljno guraju u pelete sve i svasta

---------- Poruka napisana u 20:07 ---------- Prethodna poruka je at 20:03 ----------

---------- Poruka napisana u 20:07 ---------- Prethodna poruka je at 20:07 ----------

Evo napokon i slika

Kad sam slikao napravio sam 10 kg granula od bungura,soje,suncokreta,zita,tritikala,malo mekinja i vitamina a ove sto su u ruci to peleti od mase za primamu ribe

Poslednja izmena od urednika:
Ne kapiram ovu spravu, vec pola sata gledam u slike i nikako da uklavirim kako to radi! Molio bi te da malo objasnis sta je tu sta i kako to funkcionise!
@Sale posto sam ja strastveni sarandzija ako ti nije problem posalji mi taj recept za primamu ribe moze i na PP.

Pa pogon je motor od mesalice,preko remenice i kaisa pokrece osovinu koja pokrece matricu,tj resetku od masine za meso,valjci su fiksni i nategnuti uz pommoc dva srafa za stelovane(vidljiva sa strane) prislonjeni na matricu koja se rotira.Ispod matrice na 3 cm nalazi se plasticni disk koji pelete izbacuje napolje,princip je isti kod bilo koje peletirke sa rotirajucom matricom,samo je ovo napravljeno od materijala iz moje supe.A recepta za pelete za sarane ima koliko hoces,to je vec druga nauka,jer sastav peleta zavisi na kojoj vodi pecas :)

Svaka cast za trud i uspeh oko pravljenja masine i objasnjavanja. Zasluzujes pohvale|:bravo::riba:

uz pohvale covek zasluzuje i bar gajbu piva da sedne i dok pije na miru da razmislja kako da sastavi sledecu masinku
:ppozdrav:

Mozda je pitanje glupo ali moram da pitam.Osovina na kojima su valjci je fixirana,to se vidi,ali da li se valjci okrecu oko svoje osovine dok se resetka vrti????Mislim da li rotiraju valjci pod uticajem rotiranja resetke???
Od cega si uzeo valjke???

Nije glupo pitanje,rotiraju se valjci oko osovine a pokrece ih matrica koja se okretanja matrice,to su remenice od zupcastog kajisa od kola uzete sa otpada moraju biti iste.Tih remenica ima na svekom otpadu i ima raznih samo se treba podruditi da u moru delova nadjete dve iste.Meni ostaje jos samo da nadjem nekog ko mi moze napraviti resetku za malo vece pelete pa da pravim i krupnije.

Nije glupo pitanje,rotiraju se valjci oko osovine a pokrece ih matrica koja se okretanja matrice,to su remenice od zupcastog kajisa od kola uzete sa otpada moraju biti iste.Tih remenica ima na svekom otpadu i ima raznih samo se treba podruditi da u moru delova nadjete dve iste.Meni ostaje jos samo da nadjem nekog ko mi moze napraviti resetku za malo vece pelete pa da pravim i krupnije.

Kad sam pitao za valjke mislio sam na valjke koje pritiskaju matricu a ne one na koje se stavlja remenica.
Verovatno je i to neki deo od auta???

ok sad sam shvatio.nisam pazljivo procitao prvi put.Hvala na odgovoru.Moram i ja da nadjem nekog da mi napravi matricu debelu oko 3 cm za koze i ovce a posle recimo sa rupama od 3 mm za zivinu.

Auuuu ovi prave granule od kartona i papira hmmm mnogo bi bilo isplatljivije da ih tako hranim samo bi bio nezgodan period privikavanja bilo bi zrtava ali kroz par generacije verujem da bi mi poslo za rukom.
:osmeh:
Kad sam video ovaj snimak sad se pitam kakve ja granule kupujem kad vidim da mogu da se prave od svega...

Nazad
Vrh