Odg: Priplodni materijal
francuz je napisao(la):
@ Karalic
svidja mi se tvoja matematika
, malo tiganj, malo razanji sve to za malo
Hvala Francuz...
Vidi.. Kako sam u penziji, a dokon, onda mi nije problem da odgajim nesto , ovako malo , cisto za sopstvene potrebe.. A da prodajem, nema tu leba na jednoj krmaci (mada tako ovde rade) Jedna krmaca, cetiri , pet ovaca, eventualno jedna krava, domace kokoske koje se same nasadjuju, posao u nekoj firmi za jedno 40 do 50 Hiljadarki.. I , onda nastaje kukanje kako ne moze da se zivi, kako nema leba od poljoprivrede, a kad istera tih 5 ili 6 prasica na pijacu u Mladenovac ( jer im krmace prase maximalno do 8, a kad imaju deset , zovu selo na qrcenje) e , onda Bajo moj, trazi Ti kao da prodaje suvo zlato , a ne prasad , jer misli za musteriju, ko ga j.be , on ima, sad cu da ga zakoljem , pa ne mora da ga vise vidim...A to sto je hranio samo kukuruzom , sto nije ni videlo soju, koncentrat, nema veze...Pa kad ga zakoljes, a ono od 25 kila, vise masti nego mesa..Topi se samo tako, ne sme blizu zara , jer odmah pici plamen, jer mast curi kao iz cesme.
I, tako moj francuz, ja sam resio da imam za sopstvene potrebe dovoljno kolko mi treba..I , nece vise moci da me ucenjuju dzukele na pijaci , nego kad mi se jede prasetina, pravac svinjac...A za preradu imam , krmacu koja se jednom prasila, a ne neku koja se (kaze tri puta) a ona vrsnjak Nelsona Mendele.