Ermano
Član
Jel radi neko sa Taurusom i kakva su vam iskustva oko uzimanje njihovih semena. I da li je veci utrosak doza po teletu nego kod krnjace, v. plane i temerina? Posto planiram da uzmem Waldbranda od njih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma nije problem sa bikom i semenom, nego sa neadekvatnim lagerovanjem semena.
Zvoncice, kako si saznala da im je nestao azot u kontejnerima? Nije valjda da su priznali krivicu?
Ja sto se tice toga bemam problema, ja sam u zadnjih godinu dana vecinu grla u stali semenio stranim semenom. Nije bilo problema sa ostajanjem steonosti, ali mislim da krnjacini bikovi(domaci) imaju najbolji rezultat, tj najmanje potrosenih doza za tele... Ja bi uzeo Waldbranda, jer trenutno najkompletniji bik uz Mantona i Wille-a. Mantona kod nas nema a od Wille-a cekam jos neko zensko, jer imam samo jedno. Sad nzn da li da uzmem.
Ja imam kravu od Reprona ne moze da se zasusi(reka mleka),samo sto nije plodna(lose trazi). Dobar je Wido, ali nema bas ocenu za vime bas idealnu, ali bice to fenomenalna krava. Nek ti je zivo i zdravo. Ja imam od Rumga, Wille-a, Rave-a zenskace. A od krava imam od Herna,Vansa,Huma iz krnjace fenomenalne krave. Od domace bi prepoirucio i Valeska i Diska. Vansova cerka mi je 22. oktobra osemenjena sa Wille i sad je pred zasusenje i ima 19 litar mleka. Nije imala preko 25 ali jaka laktacija. A od Herna mi izasla u drugoj na 38 i od Fedrasa iz Plane i od Humida. Stvarno dobre krave. Male ali sve u mleko... A da li je neko imamo iskustva sa Rumom iz Temerina, semenio sam krave ali nzn sta me ceka.Uzmi par doza,mislim da vredi pokusati sa njim. A preporucio bih ti i Wida,isto Winnipegov sin,imam jedno zensko tele od njega (majka od Reprona) obecava da ce da bude silna krava. Samo nije za junice daje krupniju telad
Interesujeme da li neko nije semenio krave sa planinim Hulkor ili Vanmiele .
Zanima me kakav je bik Vans iz Krnjace. Veterinar mi osemenio kravu sa njim posto ja nisam bio kuci. Nemam iskustva sa Krnjacinim bikovima posto uglavnom sa planinim sam osemenjavao