arandjelovic
Član
Biku HUPSOL su najjace osobine odlicno prenosenje kvaliteta vimena a za osobine fitnesa nema mu ravnog u celoj simentalskoj rasi. Dugovecnost 130, postojanost laktacije preko 120 poena, bukvalno ako krava startuje sa 25l sa toliko i zavrsi laktaciju. Imam 4 steonih krava sa njim i ocekujem barem 2 zenska teleta. Cena mu je bas pristupacna, mislim da sam placao dozu u centru u V Plani oko 1200 din i sve sa dolaskom veterinara to me ukupno kosta 3000. Ni jedan povadjaj nisam imao prilikom inseminacije sa doticnim bikom.
- - - - - - - - - -
U V Plani su uvezli jednog jako dobrog bika VANMEILE u Nemackoj je na 4 mestu u grupi euro clasik. Ukupna priplodna vrednost mu je gzw130 i jako je jeftin, inseminacija sa svim troskovima u mom kraju je 2000 din. Imam jednu kravu osemenjenu sa njim i planiram njega i bika MORES za junice imaju laka teljenja i jako dobre indekse za eksterijer.
- - - - - - - - - -
U V Plani su uvezli jednog jako dobrog bika VANMEILE u Nemackoj je na 4 mestu u grupi euro clasik. Ukupna priplodna vrednost mu je gzw130 i jako je jeftin, inseminacija sa svim troskovima u mom kraju je 2000 din. Imam jednu kravu osemenjenu sa njim i planiram njega i bika MORES za junice imaju laka teljenja i jako dobre indekse za eksterijer.