Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da li neko ima isustva sa bikom INDUREIN kakavn je?
da li neko ima isustva sa bikom INDUREIN kakavn je?
PKB je uvezao seme od IRS i osemenjava seksiranim semenom junice, imaju trenutno potomke od prvog četvrtog i sedmog bika na svetskoj listi holštajn bikovaMorate se sloziti sa jednom konstatacijom.Cena bika ne odlucuje o njegovom kvalitetu vec cenu formiraju instituti u zavisnosti od povoljne cene koju dobiju iz uvoza.Pogledajte nekad za te uvozne bikove na internetu na njihovim sajtovima u inostranstvu.Ili ih necete ni naci ili ce biti na poslednjem mestu a ovde se reklamiraju kao elita.I ja ih koristim kod svojih krava ali tako je.Svi znamo kakve vrhunske krave ima PKB,u pojedinim stalama je prosek 10 000l,oni vec godinama ne uvoze seme vec prave svoje i od njega osemenjavaju.Cak to seme i prodaju za svega nekoliko stotina dinara a visestruko je bik kvalitetniji nego od bilo kog instituta.E sad ovo sto kazem nije da bih nekoga promovisao ili kudio vec je stvarno tako.
Postavio si extremno kompleksno pitanje na koje nije ni malo lako odgovoriti.Da bi nabrojao 10 bikova a da nisu u nikakvom srodstvu trebalo bi kombinovati barem 2 instituta.Nisi naveo koliko generacija zelis da pratis i koji bikovi su bili kod tebe u opticaju.Generalno za takvo pitanje bi trebalo cak i strucnije misljenje u samom institutu.Da sad ja ne bih lupao napamet govoricu o bikovima sa kojima sam se susreo i cije junice sam video na terenu.Doduse nisam siguran da li ima tih bikova jos uvek u slobodnoj prodaji.Ako pak govorimo o novim bikovima kojih ima za kupiti ali nema iskustva sa terena i slusali bi smo samo reci trgovaca a ne realnu sliku.Pa da krenemo.Moje iskustvo.Institut Temerin,unapredjenje mlecnosti kroz generacije:vojkane koliko sam shvatio ti si veterinar, e sad kapiram da pratiš i genetiku,dali bi mogao da nabrojiš 10 bika simentalca za podizanje mlečnosti po tvoj sud stim i ono stav vime građa.ali po red da jedan drugog da preklapa znači konpletna nadogradnja osnova neka bude 12l mleko.ovo ti pišem jer znam kakvi su veterinari u paru se pretvorili,kad ga pitaš s čime si osemenio on kaze super seme ,pa kakvo pa odlično daj hiljadarku doviđenja a ja kao seljak niti znam šta je u kravu niti znam šta da trazim od to tele,unapred hvala