cika_jova
Član
Šalim se ja, treba ulagati u genetiku ali konstantno popravljati uslove držanja kako bi se takva genetika i iskoristila.
i naravno hrana..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šalim se ja, treba ulagati u genetiku ali konstantno popravljati uslove držanja kako bi se takva genetika i iskoristila.
sa kravama od vuka ,imao dva muska teleta od vuka ,u tovu su se lepo pokazala ,
Vuk je jeftin bik i sa njime sam cesto osemenjavao obicne krave po selima,na nekoliko mesta je probano kod krava vece mlecnosti ali cisto iz razloga sto vlasnici nisu zeleli da cuvaju potomstvo vec samo za prodaju.Neki su kasnije i cuvali zensku telad i videlo se da nije nista poseban.Cerke su zadrzale iste osobine kao i njihove niskoproduktivne majke-do 20l mleka.Rondi je nesto bolji i na jugu Srbije je dosta popularizovan jedno vreme.Kod krava slabije mlecnosti popravlja genetiku,vime,polozaj zadnjih nogu,mekoca muze.Kod boljih grla odrzava i delimicno popravlja kolicinu mleka uz blagi pad masti.Mislim da je kako sam ja cuo najveca mlecnost njegovih cerki kojke sam ja osemenio 35l ali obicno je oko 25l.Bik se racuna kao bik za konvencijalnu upotrebu.Interesuju me zenska telad, kakva su kao krave, mlecnost...