Prikolice

Na Tinaz prikolic ima neki ventli na osovina koji povezuje vazdušne cilindre. Tamo pušta vazduh dok ne dostigne nekih 3 bara. Rasklopio sam, ali ovako na oko nema ništa da se vidi. Ima u sebi debelu gumenu membranu. Da li neko zna kako se to zove? Šta je svrha tog ventila?

Nije povezan sa šasijom. Dolazi vazduh na jednom crevu i ide u levi i desni cilindar na osovini. Nije regulator snage kočenja kao što imaju auto na zadnjoj osovini. Sutra ću uslikati. Isto je i na prednjoj i zadnjoj osovini.

Nije povezan sa šasijom. Dolazi vazduh na jednom crevu i ide u levi i desni cilindar na osovini. Nije regulator snage kočenja kao što imaju auto na zadnjoj osovini. Sutra ću uslikati. Isto je i na prednjoj i zadnjoj osovini.
Ovako izgleda ventil https://ibb.co/SwX5mKhr
Sa donje strane ulazi vazduh sa leve i desne izlazi. Gore ima rupa, tamo pušta.

Ja msm da sluzi da ravnomerno raspodeli vazduh na levom i desnom kocionom cilindru (tocku)
to treba da se izbaci to je visak samo moze da pravi problem
pogotovo ako je turski :udri:

Pojam za obicnu zmajevku.Predimenzionisana livena sasija i obrtnica made in sweden,osovine takodje.po sasiji nosivost 10 tona lagano.kocnice prejake,ako su ispravne.jedina mana slabi gibnjevi...ali dodaju se po dva gibnja i to se resava.

Ja msm da sluzi da ravnomerno raspodeli vazduh na levom i desnom kocionom cilindru (tocku)
to treba da se izbaci to je visak samo moze da pravi problem
pogotovo ako je turski :udri:
Ne vidim sliku ali i meni po opisu deluje da je to nekakav razdeljivač. Ako možeš, izbaci ga i poveži direktno pa vidi kako koči.
Da zavisno od tereta prilagođava kočioni silu na cilindre, najverovatnije.
Nakon malo rasprave sa chatgpt sam našao čemu služi taj ventil: zove se brzoispusni ventil. Kad se otpusti pedala kočnice nakon kočenja otvori se membrana i vazduh iz cilindara izlazi preko ventila. Ne mora da se vrati do glavnog ventila. Brže se oslobađaju kočnice.

Pozz svima rasturio sam klip od kipe na prikolici klip je sa dva segmenta i unutra su manzetne guma platno dimenzije su na slici vecu manzetnu sam nasao ali manju nemogu nigde naci da li mozda neko zna ko izradjuje iste po meri.
df088e52c6948262ca346036438bed26.jpg
435770fbe43d09b384ff266e3dc0ea49.jpg

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh