Prikolice

To je preskupo totalno. Poluprikolice kamionske 55m3 35t tovarimo u nju Mega 37-8k, Schmitz malo skuplja samo. Ovo za traktorske je smesno skupo za tu nosivost

Treba i konče da to povuče i naravno dolly koji nije uopće jeftin, a može se voziti samo manje više rinfuza, tako da ima i prednosti i mana.
Ako mislis dolly da se traktorom vuce ta kamionska poluprikolica to u Srbiji jos uvek nije zakonom dozvoljeno ako ja ne gresim. Da li je kod vas u Hr to dozvoljeno zakonom u saobracaju? Jos jedna stvar: tu traktorsku prikolicu od 18t,da li mozete koristiti za jos nesto osim rinfuze? Ja mislim da ne moze.

Iskreno ne znam kako je to kod nas regulirano, ali vidio sam da ima toga u prometu kod nas. Može se koristiti za razno, ja nemam tu potrebu, ali mogao bih koristiti tipa za palete ili nešto da se skinu stranice. U pravilu ko ima puno posla takvoga onda uzima jednu stranu sa bočnim otvaranjem stranica ko na slici. Moja to nažalost nema, takva je bila na lageru.

Da li za registraciju prikolica Zmaj mora da ima i tablicu i broj na šasiji? Gledam jednu nema tablicu prodavac kaže odjavljena može da se registruje.

Ako mislis dolly da se traktorom vuce ta kamionska poluprikolica to u Srbiji jos uvek nije zakonom dozvoljeno ako ja ne gresim. Da li je kod vas u Hr to dozvoljeno zakonom u saobracaju? Jos jedna stvar: tu traktorsku prikolicu od 18t,da li mozete koristiti za jos nesto osim rinfuze? Ja mislim da ne moze.
Dozvoljeno ali jednom kamionska prikolica pregistrirana na poljoprivredu ne moze nazad na kamion. Takodje tako velike prikolice moze da vuce legalno samo veliki traktor , mora da postoji odnos ukupna tezina traktora i ukupna tezina prikolice , takodje traktor mora da ima sistem kocenja kompatibilan sa prikolicom , ne moze se pneumatski sistem na prikolici prepraviti na hidraulicki ni sa atestom, i mora kamionska prikolica biti tehnicki ispravna.

Ako sam dobro procitao papire od prve registracije a mislim da jesam za traktor od recimo 50ks i mase 2600kg najveca dozvoljena masa koju moze da vuce je pola njegove tezine,nela me neko ispravi ako gresim

Za prikolicu od 10t nosivosti (+3-3,5t njena težina) fabrika preporučuje traktor snage +-55kw. Težinu ne spominju koliko se sećam.

Nazad
Vrh