sinisa1979
Član
Ovaj lik kog pratim je obična raja, nije od tih prodavaca, onaj drugi se ponekad pojavi pa i ne čudi što talasa sa cenom. E sad šta ovom prvom bi da digne cifru, nzm. Znam da ja to ne bih radio. Onaj drugi me ne čudi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To sam radio kad imam neki krs i onda kupac misli da me zeznuo kad lepo spustim cenu tipa 20ak %.Ma jedna je stvar kada drži neku cenu a spusti na zamišljenu i svi srećni. Ali držiš cifru javno i nakon godinu i više podigneš cenu a pri tom ti oglas stalno vidljiv-aktivan- nisi pravio pauzu, menjao slike, lokaciju i svi koji prate znaju već napamet cifre i onda naprasno podigne cifru i to ne ni malo. To mi glupo do jaja. Valjda mu se javila dva kupca u jednom danu pa utripovao da malo traži.....
Ako je za mene pitanje. Prvo mi kolega rekao 2000 evra za nju, reko dacu mu 1900 e pa da ulazem sta sve treba. Posle kad mi rekao da dodjem da je vidim, kaze 2500 e. Reko ja imam patos, 4 gume, ima kipu ali treba da se sredi, ruda, imam 1000 e ulaganja u nju. Reko za 3000-3200 imam top loznicu bez dinara ulaganja da uzmem i opet bolja prikolica od te kolegine.Sta bi sa onom prikolicom sto si kačio slike, jel si napisao koja je cena? Nešto se ne sećam, sem naših nagadjanja.
Uvek se mnogo lakše spusti cena nego podigne, bar je tako bilo nekada u trgovini. Kod pravih švercera, a ne prevaranata, čim ponudiš pola cene ti si ozbiljan kupac.
Bas tako, koliko bi sve bilo mnogo lakse i jednostavnije da je tako i kupac bi platio (barem ja) da znam da je posten prodavac i da je masina ili sta god prodaje dobra kao sto kaze i bili bismo obojica zadovoljni, ali ne, to nam je u krvi izgleda samo da nekoga zaje....bemo, prevarimo, nasamarimo....kad god sam nesto prodavao, lepo otvoreno kazem sta sam cackao, popravljao, menjao....dok znam ljude sto prikriju, smeju se, ma bas me briga neka sam otkrije, pa reko covece zvace te da te pita odmah videce da ne valja masina, auto sta god, kako te nije stid? ma kakvi, nema toga odavno izgleda, odmah dobijem odgovor 'izaslo je iz dvorista sta me briga'Svi su čudni i prodavci i kupci.Jednima malo, drugima mnogo i tako to ide u krug.
Pravih i ozbiljnih na obe strane je jako malo a tek poštenih, na prst jedne ruke da stanu.
Ma znas da trgujes, svaka ti cas. Ja izgleda nisam rodjen za to. Neznam ovaj moj case koliko vredi?To sam radio kad imam neki krs i onda kupac misli da me zeznuo kad lepo spustim cenu tipa 20ak %.
Kad imam dobru masinu okacim realnu cenu i samo malo spustim.
Onda ako za nesto trazim npr 12 000e zovu i nide 10, reko prijatelju da sam hteo za 10 da dam trazio bih 10 500, ne bih odbijao ozbiljne kupce visokom cenom.
Maticu, ja mislim da je to odvajkada bilo.Svi su čudni i prodavci i kupci.Jednima malo, drugima mnogo i tako to ide u krug.
Pravih i ozbiljnih na obe strane je jako malo a tek poštenih, na prst jedne ruke da stanu.
Nije digao kad sam dosao. Nisam ni isao da je vidim. Samo mi je ponudio na poslu, i rekao dao bi je za 2000 e. Reko posalji slike, kad sam pogledao sliku reko ovo vredi ispod 2000, tad sam okacio i ovde sliku. Kad sam rekao da cu doci da je vidim i da ima ulaganja, kaze pricao je sa nekim prijateljem i trazi 2500 e za nju. Teko ne hvala ne treba mi, posle me ubedjivao dodji da uzmes, pa necu nakupce, pa cekacu te za pare. Nisam hteo.Eto. Tek to je lep komad budale! Kad dođeš, on digne cifru.... Tja....
Nema tu "znanja" bitno je biti korektan covek pre svega, kad kupujes da imas pare i informaciju.Ma znas da trgujes, svaka ti cas. Ja izgleda nisam rodjen za to. Neznam ovaj moj case koliko vredi?