Prikolice

Već su nekih 3-4 godine te dvije prikolice u tandemu i sad je puko jbg. Treba klin malo bolje odradit i teraj dalje. Dobro je ništa nije stradalo puno na ovoj, naručena nova okretnica i koja plastika sa strane pukla.
 
Pa ja vidim nesto nije kako treba i to na brzinu sam bacio pogled..znam da klin mora da ima sesir gore da ne moze ispasti...

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
@kiraj tek sad sam video lepo,ono sam na brzinu bacio pogled sve u svemu lose odradjeno..

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Ja imam ventile na svim prikolicama,ali cu i pored toga da svuda stavim jos jedan vod creva. I onda kad kipujem svaka prikolica ima svoju rucicu u traktoru. Primetio sam da brze procure cilindri na prikolici kad kipujem sve preko jedne,digne prvu do kraja i onda krece druga.
Zar ne treba npr. prva da bude spuštena dok se druga kipuje i obrnuto? Iskipuješ prvu,spustiš je,prebaciš ventil,podižeš drugu?
 
To samo u suncokretu kipujem po jednu,jer ako iskipujem obe kao da sam se zaglavio ni da ih mrdnem,beton mastan od suncokreta,traktor mogu na leru ostaviti da okrece sva 4 u mestu,kao da sam na ledu.U svim drugim usevima kipujem obe,mislim da cilindri sporije stradaju ako imate sajle kao limiter naginanja sanduka ,jer najgore je mislim kad se klip izvuce do kraja a pritisak ogroman jer pocinje kipovanje druge prikolice.
 
Zato otvoris sacekas da izadje kolko izadje ,krenes naprijed metar dva pa onda kipas dalje i kreces jos malo ako ima prostora da nebi zaglavio.
 
Nazad
Vrh