Prikolice

Hajde vi koji radite prikolice.
Jednoosovinka 4m duzine,klip na sredini,profil za polu sasiju mi odgovara 160mm da bude,zbog kipovanja da ne cese sanduk o gume.E sad da li je tu dosta profil 160x100x4mm?Da ga ne savija na sredini.Prikolica je zamisljena da nosi 7-7.5t trostrani kiper.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Verovao ili ne pomoćnu šasiju kod kupovanja DRŽI SANDUK!!!
Pogledaj sve krive kiperke nikad gornja nije kriva a slabija je od donje!
Sasvim je ok 160x100x4mm

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora
 
Donja je UNP Zenica 180.Mislio sam da stavljam za pomocnu isto liveni profil 160.Ali samo lupam pare u bespotrebno gvozdje.

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Tu su mi pod nosom a nisam ih nikad zagledao izbliza. Kako ti se cini, jel opravdava ulozeno dobijeno.
S obzirom da je kupljena uz pomoc fondacije prosperitati i da je u nju ulozeno cca 2000 evra nije lose. Sigurno ima na trzistu i boljih od nje ali definitivno ima i mlogo losijih! Na placu trgovca gde je kupljena je stojalo 7-8 razlicitih prikolica nosivosti 8 tona, moje licno misljenje je da bas ova najvise odrazava relaciju ulozeno-dobijeno!
 
Dobro je @Mityoo da ti znas dobro da variš.Malo će trebati da baciš magiju na nju i biće odlična.
 
Ok sve si lepo objasnio, naravno da ima boljih, uvek ce i biti ali ne moze biti losa nikako, pogotovo ako se uklapas u cenu.
 
Ne mislim ja da je ona loša,daleko od toga.Na sajmu što su prikazali pa nije bila baš sjajno izvarena.Bar tu prikolicu što vidi nekoliko hiljada ljudi mogli su se potruditi da bude reprezentativna.Ali sve na njoj je NOVO!Gibnjevi,šasija,gume,cilindri,stranice sve.Jedna od mojih Zmajevki koja je u Top stanju je 1970.godište.Nista vise neću pisati,novo je novo!
 
Vracena na fabricko podesavanje :cool:
IMG-0675.jpg
375-CAC9-A-04-D2-4-F44-A7-D0-84006066-F874.jpg
IMG-0706.jpg
IMG-0726.jpg
IMG-0741.jpg
IMG-0747.jpg
 
Duznost mi je da pohvalim dobru ideju...a ovo je stvarno dobra ideja:osmeh: cak iako ne uspe koncept ili neko drugi ukrade tu ideju...i dalje moze to hladno pivo da se popije...aj ziveli:ppozdrav:(trenutno pijem hladnu vodu...ali mi se ne uklapa u celu spiku)
 
Sredjena je i ruda,slika je od pre dva dana,juce je i instalacija bila gotova,stavljeni lanci i sad ceka....
Samo sto nema puno vremena da se pije pivo ispod prikolice ...
 
Ali ima dali zavisi od rola ili prikolice koja boja joj lezi,imam jednosovinku kiperku bila ofarbana sa lepu otvoreniju zelenu boju i bas lepo deluje-obicno vidjao farbaju sa sivu ali nije mi to nesto-dodje dosadno i zatvoreno,ova crvena iako je lepa na njoj mi nebi nesto licela,mada ni njoj nebi ta zelena.
 
Stavio sam na to mesto i jedan jos skroz gore,isto sa tim zatezacima
Dobricanin ti zatezaci hoce da se odvrcu sami od sebe,ja sam izgubio par komada,sad vezem zicu na navoj i ne odvrce se
 
Baća zahvaljujem.Nemam lance a mislio sam da ih ugradim da budu na zakačaljke i da se skidaju kada se ne vuče zrnasta roba.
 
Da znam da hoce,i to najcesce kada se kipuje u prikolicu jer svi kipujemo na sred prikolice i tacno po lancu,onda od treskanja popuste se. Ali uvek prekontrolisem pre sipanja i dotegnem ako treba. Smatram da nema potrebe stavljati 2 lanca osim ako taj donji nije na donjoj stranici,a da bi bio na donjoj mora biti na samom vrhu iste da bi se mogla stranica otvarati,a onda ne bi mogao ovaj sistem raskacinjanja.

Maticu,sve je demontazno i ja sam zbog toga napravio ovako.
 
Nazad
Vrh