Prikolice

Jel zna neko koja je ovo prikolica, rekao bih Zmaj, pošto ima na šasiji utisnuto veliko Z, kao što se vidi na drugo slici. E sad, jel ovo možda kamionski program bio?
I gde se nalazi broj šasije? Pošto pločice nema
c6f112daec195ce6a7c2d8223e27caac.jpg
5c948904f429e941816b0dc5b10093b4.jpg
Kamionska zmaj,pretezno isle u paru sa Fapovima 13-14.

1000007649.jpg

Koliko bi platili ovakvu prikolicu? Jeste neka budzotina, treba ruda da se menja, zadnje gume, patos je daska preko tanak lim za zamenu. Kiperka je 7 tona ima papire tj novu tablicu i saobracjnu. Imam ponudu od kolege.

Svakakve cene se traze po oglasima ali to je ne realno. Sa ove slike koliko vidim osim rude, nema tu ni instalacije za vazduh i kip, nisu ni prednje gume baš bajne, znaci da ce tu trebati sve 4 gume u narednih god-dve da se menjaju, bocne stranice mi deluju kao da se ne polove na pola nego da su iz komada sto i nije najsrećnije resenje, posebno ako se voze bale… patos redovan da se uradi nije jeftin… a ako se udje u redovno sredjivanje, pitanje u kakvom su stanju stvari kao kocioni cilindri, pakne, lezajevi na tockovima… ukratko ova prikolica popije kao dobar dan 2000 evrica da bude kako treba. Ako poredis sa dobrom loznicom od 7 tona koje mogu da se nadju za 3500-4000e onda ovu prikolicu ne treba platiti preko 1500 evra.

Realno 1500 je smešno za ovakvu prikolicu. Ali povesti računa, ova se možda ne moze registrovati, i onda je to totalno drugi par opanaka. Računam da kipuje kada kažeš da je kiperka. Ako nema cilindra to je trošak 150 do 200 evra po klipu. Plus sve ostalo što je već navedeno.

Realno 1500 je smešno za ovakvu prikolicu. Ali povesti računa, ova se možda ne moze registrovati, i onda je to totalno drugi par opanaka. Računam da kipuje kada kažeš da je kiperka. Ako nema cilindra to je trošak 150 do 200 evra po klipu. Plus sve ostalo što je već navedeno.
Vec je registrovana, tj ima zelene tablice sa saobracajnom. Sta mislis pod tim smesno je 1500 e za ovakvu prikolicu?
Ima klip, nema crevo za kip.

Ne gledam to tako vise, gledao sam pre pa sam se zeznuo vise puta, sad gledam koliko treba uloziti i koliko kosta neka redovna a da nema uloga. Ove godine smo sređivali jednu kikindu od 4 tone koja je izgledala korektno, pa nas je sredjivanje kostalo kao svetog Petra kajgana… uraditi redovan limeni patos da se ne brineš za njega nije jeftino, posebno ako se prepravlja sa daske na lim kao sto pise da je potrebno na ovoj. Dok napravis redovnu novu rešetku, plus dobar lim, jos ako ne radis sam nego trazis nekoga… nakupi se tu troska. Gume sve 4 20tke nove za ovu prikolicu 80ak hiljada plus unutrasnje plus montaža… ajde molim te pa tu se na brzinu nakupi koliko hoces troska da imas masinu o kojoj nećes razmisljati kad je zakačiš.
Ako je budžet tanak, pa uzimas nesto da ti posluži pa da vremenom i polako sredjujes i dovedes u red kroz godine shodno finansijama onda ok, ali te projekt prikljucne masine/prikolice uglavnom uvek vise kostaju nego u startu redovna masina. Tako da ostajem pri svom da je ne bih platio preko 1500e. A posto nisam trgovac i ne prodajem masine nego kupujem za svoje potrebe necu uopste ni komentarisati koliko bi ja trazio posto ne znam. Moja poruka je skroz dobronamerna bila da kolega dobro razmisli pre kupovine o ulaganjima i krajnjoj ceni.

malo je 1500. Za tu cenu prodaju maltene samo sasije. Realno, ne vidi se najbolje stanje, vidi se da je budzeno,treba da se ulozi, ali verovatno bi moglo 2500-3000

Komšija kupio pre mesec-dva Kikindu kiperku, 3.5 t, vazdušne kočnice, dobre i vazdušna i "kiper" (hidraulična) instalacija, sve ispravno, doduše, drvene originalne "duple" stranice , ali stvarno dobro očuvana, gume dobre,registrovana na "novu" zelenu tablu, od prvog vlasnika, za 1700 eura....
Negde u Bačkoj, dal' reče Ravno Selo, slagaću...

Komšija kupio pre mesec-dva Kikindu kiperku, 3.5 t, vazdušne kočnice, dobre i vazdušna i "kiper" (hidraulična) instalacija, sve ispravno, doduše, drvene originalne "duple" stranice , ali stvarno dobro očuvana, gume dobre,registrovana na "novu" zelenu tablu, od prvog vlasnika, za 1700 eura....
Negde u Bačkoj, dal' reče Ravno Selo, slagaću...
Ako je iz ravnog sela ja sam jesenas kupio kikindu od coveka sto kupuje remontuje i prodaje,dole je metalna,ubacen lim preko poda, gore drvene stranice nove, nista specijalno napravljeno, gume neke C kad bi sipao punu zrna verovatno bi popucale, kompletna ofarbna 1300e plus prevoz 150e, plus registracija na 2 svedoka posto nije nikad regiatrovana pa moze tako.. Nama za gajbe grozdja odlicna al za rinfuzu nije treba stavljati najlone cirade

Ova je bila registrovana na prodavca, odmah i Kuporodajni odradili... Kupac (komšija) je obezbedio prevoz...
Kad je doterao, parkirana je bila na Placu do mog Placa, pa sam i pre zvaničnog oglašavanja komšije o pitanju trgovine natenane imao vremena da je detaljno zagledam... 😂
Pa posle i zvanično, u njegovom društvu, kada je zvao na čast.... 😂
Naravno da sam se pravio naivan, kada sam pre toga sve već izvidio.. 😃

Jel zna neko koja je ovo prikolica, rekao bih Zmaj, pošto ima na šasiji utisnuto veliko Z, kao što se vidi na drugo slici. E sad, jel ovo možda kamionski program bio?
I gde se nalazi broj šasije? Pošto pločice nema
c6f112daec195ce6a7c2d8223e27caac.jpg
5c948904f429e941816b0dc5b10093b4.jpg

Na oznacenom mestu treba ploca sa info da stoji.majstor koji je preradjivao je vrv uklonio-smetala mu za nosac prednje stranice.

Nazad
Vrh