Prikolice

А шта би мислио о човеку који каже спреми ми жито, долазим данас? И не дође, нити се јави. Сад и да дође неће добити.

Meni je oduvek bila dobra ideja da napravim halu za skladištenje i prodajem žitarice na džakove.. Uvek je bila dobra cena na džakove

Код нас вреће 40 фенинга(25дин)
Мени је то ван сваке памети да купац доноси вреће, може унапријед неки договор
Не знам шта бих мислио о човјеку који није у стању спаковати своју робу а хоће да прода
Idi na Pijacu, tamo je "džak kukuruza" na prodaju po određenoj ceni, a ne 50 kg kukuruza u džaku.... :D
I šta je onda bolje ?
Da kupi kod mene kući, ponese džakove i u džaku mu bude natovareno 51 kg kukuruza, u šta se sam lično uvjeri, jer je prisutan i učestvuje, ili da ode na Pijacu i tamo kupi "džak kukuruza" u kome je najviše 47-48 kg (svakakvog) kukuruza ? :rolleyes:

Ja najviše prodajem po 2 džaka u proseku ljudima koji imaju neko svinjče i u gradu što imaju kokoške. Dođe neko za 5-6, neko naruči da mu odnesem 10ak ali najviše dolaze ljudi usput uzmu 2 džaka da imaju za par dana, uglavnom niko ne pravi zalihe. Imam neke kupce koji kupe u jesen za celu godinu po tonu-dve od svega, raznih ima ali mislim da mi prodaja ne bi išla dobro kad bi nekome na kapiji rekao "ajde samnom zajedno da spakujemo koliko ti treba, nećeš puno da se isprljaš, kad završiš sve obaveze i vratiš se kući slobodno se istuširaj". Džakove nabavljam 500komada po 17din mada rešavam da odem kod proizvođača da kupim par hiljada, sigurno bi dobio super cenu. Cena je u žetvi 5 dinara viša od otkupa pa evo sada je npr kukuruz i 35 do 40 dinara a u žetvi je jesenas bio oko 21 pa malo li je 15 dinara razlike i još da zovem čoveka da puni džak kod mene :D Naravno kilaža je po propisu, nema laži nema prevare, ipak mi ljudi dolaze na kapiju a i kada bi na pijacu nosio isto bi bilo ali za sada sve ide od kuće.

Ja nemam baš puno mesta za džakove, maks za 4-5 tone a nekad nemam ni vremena da spremim kad krene prodaja pa ostanem i na 2 džaka :D Više radim po porudžbini, tako na "2-3 tone hitno" ovde uglavnom uzimaju trgovci što nose na pijacu, od mene ne uzimaju jer nemaju mesta za zaradu a obični kupci za svoje potrebe mogu da sačekaju par dana da spremim.

Ko prodaje na dzakove mora uvek da ima neku količinu spremne robe.
Uvek imam par tona na stanju.

Ne dodje jedan, doći će drugi.
Не продајем на џакове, заправо уопште ни не продајем него је овај рекао да му спремим 2 џака и реко ајде, није проблем. Међутим, не појављује се.

Nazad
Vrh