saleso je napisao(la):
da li neko ima majevicu jednosovinku hteo bih da kupim pa me interesuje sta vi mislite
Pitaj sto te zanima u vezi majevice, a sto budem znao odgovorit cu.
Evo, nakon sezone rada s prikolicom cu napisati par dojmova (dobrih ili losih, prosudite sami)
U berbi kukuruza nije stajala, u nju staje 3 kosa (tornado 40) i jos malo vozio sam ju punu vrhom da se prosipalo, i kad sam kipao islo je bez greske, nista nije skripalo, nista nije zezalo. jos uvijek nisam napravio rinfuz otvaranje sa strane, samo nazad i posluzilo je. Cekam da moj majstor otvori firmu, pa da mogu izvuci povrat poreza, pa ce napraviti rinfuz otvaranje kako treba. Prikolicu je lako za vuci, dosta okretna, s povisenjima puna zita, soje kukuruza je na vagasima dosta stabilna.
Od prepravki i popravki sam na njoj do sada imao:
- Umjesto bakrenih plocica na spojevima crijeva i na cepovima boce za zrak su bile gumice pa je curio i zrak i ulje iz prikolice. To sam izmjenjao sve (nesto odmah u trgovini, nesto na svoj trosak)
- Pozicijska svjetla pri preuzimanju nisu bila ispravna, da bi se otkrilo da nisu sijalice bile skroz uvrnute i u transportu poispadale
- kad sam ju otkopcao od traktora, culo se sistanje zraka iz prikolice. pozvao sam trgovca koji mi je rekao da je to na svakoj majevici tako bilo i da je to neki sistem da ne drzi preko noci u sebi zrak, vec ga polako ispusta i koci se. U zetvi zita je to pocelo sve vise sistati i culo se i u voznji. Ispostavilo se da gumice u kocionom ventilu prikolice nisu dobro brtvile, pa sam ih namazao da ne budu suhe i sad drzi zrak u sebi koliko god hoces.
- Sarke zadnje stranice (3 komada) su bile zavarene u krivo (3-4 cm u stranu) i kad se prikolica otvorila, vise se nije mogla zatvoriti bez pajsera. Odrezao sve sarke, zatvorio stranicu i povario na pravo mjesto. Sad i to radi bez prolema.
Kvaliteta bojanja je po mnogima losa, ja nemam zamjerke, al sam svejedno od trgovca uzeo litru (kilu) zelene boje, da imam za svaki slucaj. S prikolicom sam super zadovoljan i nemam nekih problema s njom.
Ako vec kupujes, svakako trazi prikolicu koja tvornicki ima rinfuz otvaranje svih stranica, jer jednako kosta kao i obicna, a trebat ce ti, vjeruj mi.