Prikolice

Kakve su tehnostoj prikolice jednoosovinke, sa duplim tockovima? Jel to nosivosti 5t? Nazad ima gibnjeve.

Nije pet tona, manje je. Ne znam tacno koliko. Izuzetno su kvalitetne. Ali ako imas negde brda skidaj gibnjeve obavezno. I ne osetis a vec se prevrnula. Moj ujak ima, kupio je novu 1972. I dalje ima prve stranice. A prevezla je na tone stajnjaka. E to je nekad bio materijal. Sve se radilo u kvalitetu.

Jel moze da nosi 5?
I da li je ona sira u sanduku od IMT prikolice? Tehnostoj bi trebalo da je 2x3,5m. Ili?

Nije pet tona, manje je. Ne znam tacno koliko. Izuzetno su kvalitetne. Ali ako imas negde brda skidaj gibnjeve obavezno. I ne osetis a vec se prevrnula. Moj ujak ima, kupio je novu 1972. I dalje ima prve stranice. A prevezla je na tone stajnjaka. E to je nekad bio materijal. Sve se radilo u kvalitetu.

www.dodaj.rs
[/URL] Evo očitane moje saobraćajne od takve prikolice, svaki dan je koristim i nemam zamerki, a zapremina sanduka je 6,45 metara kubnih, tako da može nositi i više od propisane nosivosti.

Pozdrav od Mirka iz Kule.:cao:

To je onda neka veca prikolica. Jednoosovinke tehnostrojeve kakvih ima u mom kraju su reda velicine loznickih i imt-ovih klasicnih manjih prikolica, i nema sanse da ima 1500 kg prazna. A ni tu zapreminu.

To je onda neka veca prikolica. Jednoosovinke tehnostrojeve kakvih ima u mom kraju su reda velicine loznickih i imt-ovih klasicnih manjih prikolica, i nema sanse da ima 1500 kg prazna. A ni tu zapreminu.
Te iz tvog kraja su 3_tonke, imam takvu model 318.9 iz 1981god sa gibnjevima i gumama 8.25_15 i 16 PR. Sanduk je 1,7x3 metra, nosivost 3t pri max. brzini od 30kmh. Teska je 1020kg, inace fantasticna prikolica. Svojom sam prevozio repin rezanac, nekada davno dok je radila secerana, i tovario sam najvise 6 tona nije niklad ni osjetila. Jednom prilikom je otac parkirao tako pod tim teretom na mekano i jedan tocak propao u zemlju, opasno se nagela i preokrenula gibanj na toj strani na dole,ali se nije prevrnula.Kad smo je istovarili sam se vratio bez ikakvih posljedica.Serije istih iz druge polovine 80_tih godina su vec poceli da fusere, stranice su bile sklone korodiranju i brzom propadanju, ako se redovno ne odrzavaju.
Kod Loznickih je sanduk siri 5 ili 10 cm, ne sjecam se, a duzina je ista.

Hoce da se preturi kad se vozi neki kabasti materijal,ili na nekoj obali da prekrene,ovako nece.
Kad vozim po strani pod gibnjeve poturim nesto,da nemaju funkciju,i manje se giba.

Za sve one koji su u mogucnosti da naprave, neka pocnu sto pre. Inace kod nas su sada poceli na jednoosovinke od 3t, da umesto osovine stavljaju diferencijale i prave kardanke. Oko 4 kubika sirove bukovine, inace celu noc je padala kisa i bilo je bas vlazno.

Kod mene, prednja vuca vredi samo nizbrdo i u rikverc. Uzbrdo ne pomaze..
Kada bi na oboj prikolici bile traktorske 20'' ili 24'' tek to bi prolazilo svuda.

Diferencijal je od zastavinog kamiona, onog malog 80 ks ili koliko vec. O blokadi smo bas pre neki dan razmisljali, al' ko ce stalno ukljucivati i iskljucivati, a i ne treba joj, prokliza samo kada se bas nagne na stranu, ovako nece. Verujte da ni ovako nema prepreka, komsija ima zetora od 50ks sa prednjom vucom i kada su ovakvi uslovi sa obicnom prikolicom za drva (nije kardanka), ne tovari vise od 2-2.5 kubika.

Nazad
Vrh